Skip to main content
+45 59 56 57 57

Goldtreat behandling

Vi anbefaler at lægge en sundhedsplan for dit familiedyr

GOLDTREAT TIL HUNDE OG KATTE

 

En Goldtreatment behandling virker i mod slidgigt hos hunde og katte 

Hvad er Goldtreat?

Goldtreat er en behandlingsform der kan bruges til at behandle ledsmerter. Behandlingen er uden bivirkninger, og har effekt på over 80 % af de behandlede led.

De fleste led som behandles er sæde for slidgigt. Slidgigt er en kronisk degenerativ lidelse, hvor brusken i leddet langsomt nedbrydes. Leddet bliver ømt og der opstår irritation, og i nogle tilfælde nedsat bevægelsesmulighed. Det irriterede led er sæde for inflammation, som er en tilstand med bl.a. hævelse og smerte. Der er mange årsager til at slidgigt kan opstå. Blandt årsagerne kan nævnes alder, overvægt, fejludvikling af leddene, samt tidligere skader.

I Danmark begyndte man i 1988 at behandle hunde med slidgigt med guldimplantater. Dengang mente man at virkningen skyldtes at guldimplantaterne blev lagt i nogle akupunkturpunkter, og at dette var årsagen til at behandlingen virkede. I dag ved vi, at behandlingen skyldes den antiinflammatoriske effekt af guldionerne (ladede guldatomer). Siden 2005 har den standardiserede Goldtreatbehandling været tilgængelig.

Slidgigt kan behandles med gigtmedicin, kosttilskud, vægttab, operation, med videre.

Goldtreat er et godt alternativ eller supplement til disse behandlinger, fordi det som nævnt er uden bivirkninger, og fordi det er et meget lille indgreb, og dermed skånsomt for dyret. Hvis ikke vægttab og kosttilskud er nok til at afhjælpe hundens eller kattens smerter, bør man overveje Goldtreat.

Behandlingen er især velegnet til slidgigt i hofter, albuer, knæ og haseled, samt slidgigt i rygsøjlen og ved korsleddet, men i princippet kan alle tilgængelige led, som er sæde for inflammation, behandles.

Der findes to varianter af behandlingen. I den ene behandlingsform lægger man små implantater, bestående af en meget tynd guldtråd som er viklet op som et lille garnnøgle, ind i flere punkter omkring det syge led. Guldionerne optages fra guldtråden og indlejres i cellerne tæt på leddet, hvorfra de udøver deres antiinflammatoriske effekt. Implantaterne lægges ind via en kanyle under fuld bedøvelse, så der er ingen operationssår efter behandlingen, og dyret kan gå så snart det er vågnet af bedøvelsen. Ved den anden metode indsprøjter man kunstig ledvæske indeholdende en stor mængde bittesmå guldpartikler direkte ind i leddet. Heller ikke her vil der være operationssår efter behandlingen. Denne behandling foregår ligeledes i fuld bedøvelse. Hvilken metode der vælges vil afhænge af en vurdering i hver enkelt tilfælde.

Efter behandlingen gives smertestillende medicin i nogle dage, og motion begrænses i en kort periode.

Det kan variere meget hvor hurtigt man ser effekten af behandlingen. Nogle mærker en bedring stort set med det samme, mens andre først får effekt af behandlingen efter nogle uger, i enkelte tilfælde måneder. De fleste har så god effekt af behandlingen at anden behandling ikke længere er nødvendig, mens en mindre andel kan have behov for supplerende smertebehandling i perioder. En lille andel på mellem 10 og 20 % af de behandlede dyr har desværre ikke mærkbar effekt.

Hos nogle hunde med nedsat bevægelsesmulighed kan der fortsat ses halthed, men hundene virker gladere og mere aktive end før, hvilket skyldes færre smerter. Dette kan f.eks. ses hos unge hunde med slidgigt som følge af fejludviklede albuer.

Effekten af Goldtreatbehandlingen vil i de fleste tilfælde vare resten af livet, og forbedre dyrets livskvalitet betydeligt.

Facebook anmeldelser

4,7 ud af 5

5,0 stjerner

Niels-Henning Hansen
Altid super omsorg og hurtig hjælp ved behov. Her sidste gang med Danno’s halten og det pludselig meget akutte behov for hjælp til Boa.

 

5,0 stjerner

Philip Scott
Anne is a really knowledgeable, gentle and caring veterinarian. Highly recommended!

 

5,0 stjerner

Sue Jensen
Super effektiv behandling af Krølle fra Maja og Camilla. De fik ham akut med venstre ledbånd revet over og knæskal ude af led. Krølle vil gerne sige tak for god behandling. Han har lovet at holde stille nogle dage og hygge op til pejsen. Han har det meget bedre idag som i kan se. Hilsen Sue, Arno og Krølle.

 

Goldtreat er navnet på det internationale netværk af udvalgte dyreklinikker som udfører lokal guldbehandling ved hjælp af patenterede Berlock implantater. ​Vi, på Sct. Jørgensbjerg dyreklinik, har gennem årene haft rigtig gode resultater med guldbehandling og ser det således som en naturlig udvikling af vores koncept, at vi nu er blevet certificerede partnere i Goldtreat. ​På denne vis kan vi gennem et internationalt netværk dele erfaringer omkring et standardiseret koncept og være med i videre-udviklingen af dette. ​Der er mange fordele ved denne behandlingsform, hvilket er nærmere beskrevet på Goldtreat´s hjemmeside, se nedenfor.

Som de væsentligste kan dog nævnes:

  • Livslang smertestillende effekt ved slidgigtsmerter.
  • Behovet for smertestillende gigtmedicin reduceres eller ophører.
  • Ingen bivirkninger.
  • En enkelt behandling af det syge led er tilstrækkelig.
  • Metoden som udføres er minimalt invasiv. ​For yderligere information kontakt venligst klinikken eller​​ klik her.
×
Menu
Ring op
Skriv
Book online