Skip to main content

MRI scanning hest

Som det eneste sted i Danmark råder Ansager Hestehospital over MRI udstyr til undersøgelse af stående hest. Dette betyder, at undersøgelsen kan udføres uden, at hesten skal i fuld narkose.

Hvad er MRI scanning af hest?

Systemet er specielt udviklet til hest, og er et system med en magnetisk styrke på 0,27 tesla, hvilket er det højeste i Danmark.

MRI kan påvise forandringer i knogle og bløddele og kan gøre dette, før de bliver synlige på røntgen og ultralyd. Samtidig kan MRI anvendes i hovregionen, hvor ultralyd ikke kan trænge gennem hovvæggen.

Områderne der kan scannes er hovregion, kode og forknæ samt has. Da undersøgelsen er en relativ tidskrævende undersøgelse, bør smerten forud for undersøgelsen lokaliseres til et specifikt område med bedøvelser.

Undersøgelsen kan meget sikkert stille diagnosen og sværhedsgraden, hvilket hermed kan sikre det optimale behandlingsforløb og ikke mindst prognosevurdering.

MRI undersøgelser dækkes af forsikringernes sygeforsikring i de tilfælde, hvor undersøgelsen er indikeret. Som ved andre større diagnostiske undersøgelser eller kirurgiske indgreb skal forsikringen accept indhentes forud og deres retningslinjer følges.

Ansager Hestehospital udfører MRI undersøgelser i forlængelse af halthedsundersøgelser foretaget på klinikken men også i forlængelse halthedsundersøgelser udført ved af egen dyrlæge. Ved henvisninger modtager henvisende dyrlæge udførlig orientering med drøftelse af behandlingsforløb, hvor dette ønskes. Behandling vil her udføres af henvisende dyrlæge med mindre andet er aftalt med dyrlægen.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.ansager
@vetgruppen.dk

Forskellige sekvenser i hovregionen
Skade i hovleddets ledbånd
Knoglecyste i hovben
Skade i den dybe bøjesene
Brud på hovseneben
Stående MRI
Liggende MRI
×
Menu
Ring op