Tilbage til vetgruppen.dk

Som det eneste sted i Danmark råder Ansager Hestehospital over MRI udstyr til undersøgelse af stående hest. Dette betyder, at undersøgelsen kan udføres uden, at hesten skal i fuld narkose.

Systemet er specielt udviklet til hest, og er et system med en magnetisk styrke på 0,27 tesla, hvilket er det højeste i Danmark.

MRI kan påvise forandringer i knogle og bløddele og kan gøre dette, før de bliver synlige på røntgen og ultralyd. Samtidig kan MRI anvendes i hovregionen, hvor ultralyd ikke kan trænge gennem hovvæggen.

Områderne der kan scannes er hovregion, kode og forknæ samt has. Da undersøgelsen er en relativ tidskrævende undersøgelse, bør smerten forud for undersøgelsen lokaliseres til et specifikt område med bedøvelser.

Undersøgelsen kan meget sikkert stille diagnosen og sværhedsgraden, hvilket hermed kan sikre det optimale behandlingsforløb og ikke mindst prognosevurdering.

MRI undersøgelser dækkes af forsikringernes sygeforsikring i de tilfælde, hvor undersøgelsen er indikeret. Som ved andre større diagnostiske undersøgelser eller kirurgiske indgreb skal forsikringen accept indhentes forud og deres retningslinjer følges.

Ansager Hestehospital udfører MRI undersøgelser i forlængelse af halthedsundersøgelser foretaget på klinikken men også i forlængelse halthedsundersøgelser udført ved af egen dyrlæge. Ved henvisninger modtager henvisende dyrlæge udførlig orientering med drøftelse af behandlingsforløb, hvor dette ønskes. Behandling vil her udføres af henvisende dyrlæge med mindre andet er aftalt med dyrlægen.

Stående MRI
Liggende MRI
Forskellige sekvenser i hovregionen
Skade i hovleddets ledbånd
Knoglecyste i hovben
Skade i den dybe bøjesene
Brud på hovseneben

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 75 29 70 66 eller send en mail på kontakt.ansager@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

ANSAGER HESTEHOSPITAL
Gartnerhaven 5,
6823 Ansager

Tlf. +45 75 29 70 66
kontakt.ansager@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 16.00

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook