Skip to main content

EU-hingstestation

Ansager Hestehospitals EU godkendte hingstestation ligger 3 km uden for Ansager på Toftegårdsvej 6.

Ansager Hestehospitals EU-hingstestation

Hingstestationen er helt isoleret fra resten af dyrehospitalets aktiviteter og kan derfor opfylde de fysiske krav til karantæne for opsamling af sæd til eksport til flere steder i verden. P.t. er stationen godkendt til eksport indenfor EU landene samt Australien og USA.

På hingstestationen er der plads til opstaldning af 5 hingste af gangen. Ligeledes er stationens teaserhoppe permanent opstaldet på stedet. I forbindelse med stationen er der etableret en række store folde, så de indsatte hingste kan motioneres. Hele området er omkranset af naturligt hegn og dermed totalt adskilt fra hoppeinsemineringsstationen på samme adresse.

På hingstestationen findes også Ansager Hestehospitals sædlaboratorium, hvor tilvirkning og indfrysning af sæd samt kvalitetsbedømmelse foregår. Ansager Hestehospitals sædbank findes også i forbindelse med hingstestationen.
På hingstestationen tilbydes bl.a.

  • Opsamling af sæd til transportsæd
  • Indfrysning af sæd
  • Undersøgelse af problemhingst
  • Laboratorieundersøgelse af tilsendt sæd.
  • Permanent opstaldning af hingste i bedækningssæsonen

Al sæd undersøges efter internationale kvalitetsprincipper. Laboratoriet har i 2005 indkøbt et nyt apparat der meget præcist måler dels antallet af sædceller i en given prøve og dels sædcellernes såkaldte vitalitet. Vitalitet er andelen af sædceller med en funktionsdygtig cellemembran. Vitalitet har i internationale undersøgelser vist sig meget stærkt relateret til frugtbarhed. Sædportioner fra Ansager Hestehospital leveres derfor fra 2005 med deklaration af antal sædceller, motilitet (bevægelighed) samt vitalitet.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.ansager
@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op