Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 9715 5722

Guide: Sådan børster du tænder på din hund eller kat

Du behøver ikke at børste alle tænderne på dit kæledyr – kun de tænder, som du synes, at det skal beholde! 

Du behøver ikke at børste alle tænderne på dit kæledyr – kun de tænder, som du synes, at det skal beholde! 

Vi ved godt, at det er svært at komme i gang med tandbørstning. Men du kan forebygge et væld af tandproblemer og besøg hos vores tanddyrlæge, hvis du griber tandbørsten.  

3 ud af 4 hunde og katte har tandproblemer, der kræver behandling. Derfor anbefaler vi et jævnligt tandtjek. Og har du lige fået en hvalp eller en killing er det stor fordel at vænne den til at blive pillet og kigget i munden allerede nu.

8 trin til den succesfulde tandbørstning

  1. Glem Colgate! Køb en tandpasta der er velegnet til dyr. Tandpasta til mennesker har en anden PH-værdi og indeholder flour, der kan give hunde og katte dårlig mave. Derudover er det ikke tilsat smagsstoffer, der gør tandbørstningen til en attraktiv oplevelse. 

  2. Start med at lade din hund eller kat slikke tandpastaen af din finger. Det var første øvelse. Gentag dette nogle gange over et par dage.

  3. Næste trin er at lade din pegefinger glide hen over fortænderne og om til kindtænderne – med tandpasta på. Gentag dette over nogle dage. 

  4. Nu er det tid til at introducere tandbørsten. Vælg en lille blød tandbørste eller en mikrofiber fingerklud. Put tandpasta på og lad din hund eller kat slikke det af et par gange. Gentag dette over nogle dage.

  5. Sæt i gang med at børste fortænder og hjørnetænder op og ned. Dette gøres i kort tid og gentages nogle gange over nogle dage.

  6. Når dit kæledyr har vænnet sig til den lette tandbørstning fortsætter du til kindtænderne. Gør det kun et par gange stille og roligt, så dyret vænner sig til det.

  7. Når hunden eller katten er blevet nogenlunde fortrolig med tandbørstningen forlænger du børstetiden. 

  8. Giv gerne en godbid efter hver øvelse. Vi forhandler godbidder der har en tandrensende effekt som bonus. 

LÅN TANDDYRLÆGENS TEKNIK TIL TANDBØRSTNING

Jens Ruhnau er Danmarks første tanddyrlæge. Se specialdyrlægens gode tips til at børste tænder på dit kæledyr her:

Følg med i dagligdagen på Ikast Dyreklinik og få tilbud og viden om dit kæledyr

×
Menu
Ring op
Mail