Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 9715 5722

Tjekliste: 10 tegn på at dit kæledyr skal til tandtjek

Hvis din hund eller kat har tandproblemer, kan dyret have forskellige symptomer. Her er en oversigt over tegn på, at dit kæledyr har en behandlingskrævende tandsygdom.

Miii…AV!

Både hunde og katte kan få tandpine. Men de kan desværre ikke fortælle dig det.

Når din hund eller kat har tandproblemer, bliver de værre dag for dag. Jo hurtigere du handler, desto mindre er risikoen for, at tilstanden udvikler sig og bliver værre. Derfor er det vigtigt, at du som ejer er opmærksom på selv de mindste forandringer.

Opmærksomhed fremmer forebyggelse

Her på Dyrehospitalet Heden oplever vi, at flere og flere hundeejere og katteejere er blevet mere opmærksomme på dyrenes tandhygiejne. Det gør, at vi kan forebygge kritiske tilfælde.

Desværre ser vi stadig mange tilfælde af alvorlige tandsygdomme. For eksempel parodontose, som kan efterlade dit kæledyr tandløst og i værste fald gå i blodbanen og få fatale konsekvenser. Derfor anbefaler vi altid et årligt tandtjek.

Kend dit kæledyrs signaler

Dyrlæge Lars Jørgensen er vores tandspecialist. Han har udarbejdet en tjekliste til at spotte forandringer. Med den kan du finde ud af, om dit kæledyr trænger til et tandeftersyn her og nu.

  1. Dårlig ånde
  2. Tager sig til munden med poten
  3. Virker nedtrykt
  4. Løse tænder
  5. Knækkede tænder
  6. Gule eller brune belægninger på tænderne
  7. Rødt eller blødende tandkød
  8. Ændrede spisevaner (eksempelvis siger nej tak til tørfoder)
  9. Ændrede tyggevaner (eksempelvis er begyndt kun at tygge med den ene side af munden)
  10. Savler 


Har dit kæledyr et eller flere symptomer?
Så er det tid til et tandeftersyn.

Dårlig ånde er et dårligt tegn 

Et af de symptomer, der oftest bliver undervurderet, er dårlig ånde. Mange tror, at en hund eller kat fra naturens side har dårlig ånde. Men det er ikke tilfældet. Forebyg dårlig ånde og sygdomme i mundhulen med tandbørstning.

×
Menu
Ring op
Mail