Skip to main content
+45 58 85 54 99

Hvor tit skal min hest vaccineres?

Kender du vaccinationsreglerne?

Fra 1. januar 2013 har Dansk Rideforbund indført nye regler for vaccination af heste. Reglerne er ændret på baggrund af en undersøgelse, der har vist at ikke alle heste er dækket ind mod influenza, selvom de har fulgt det nuværende vaccinationsprogram.

Alle heste der er basisvaccineret efter 1. januar 2013 skal følge det nye vaccinationsprogram hvis de skal kunne starte stævner i Danmark. Det samme gælder alle heste, der ikke er revaccineret en gang årligt.

Heste der skal starte i FEI-regi skal være opmærksomme på at FEI-reglerne siger at de nye vaccinationsregler skal følges af alle heste der er basisvaccineret efter 1. januar 2005.

Vær også opmærksom på at de nye regler skelner imellem om hesten skal starte i nationale stævner eller i stævner med udenlandske deltagere.

Er du i tvivl om hvorvidt din hest skal vaccineres efter det nye vaccinationsprogram kan du spørge din dyrlæge.

Nationale stævner

Heste der skal starte i danske stævner uden udenlandsk deltagelse skal være basisvaccineret efter de nye regler.

Basisvaccinationen består af 2 vacciner med minimum 21 dages og maksimum 92 dages mellemrum. Derefter skal der igen vaccineres tidligst efter 5 måneder og senest efter 6 måneder og 21 dage. Efter den 3. vaccination skal der gå yderligere 7 dage før hesten må starte stævne. Når de 3 basisvaccinationer er givet skal hesten revaccineres som hidtil en gang årligt.

Hvis der går mere end 365 dage mellem 2 vaccinationer skal hesten starte forfra på vaccinationsprogrammet og kan således ikke starte stævner de næste 8 måneder.

Internationale stævner

Reglerne for internationale stævner er mere omfattende end for de rent danske stævner. Kravene er nu de samme som for stævner i FEI-regi.

Der kræves en basisvaccination bestående af 3 vaccinationer. De første 2 gives med 21-92 dages mellemrum. Derefter skal der igen vaccineres tidligst efter 5 måneder og senest efter 6 måneder og 21 dage. Efter den 3. vaccination skal der gå yderligere 7 dage før hesten må starte stævne.

Når de 3 basisvaccinationer er givet må hesten starte stævne hvis den seneste vaccination ikke er mere end 6 måneder gammel.

Hvis du har en hest der skal starte internationalt eller i FEI-regi er det vigtigt at du selv er opmærksom på at overholde kravet om at vaccinen ikke må være mere end 6 måneder gammel ved stævnestart da de fleste dyrlægers indkaldelser er forudprogrammeret til kun at blive udsendt efter 12 måneder.

Nyttige links:
www.rideforbund.dk/Hestevelfaerd/Vaccination.aspx

Gørlev dyreklinik
Ulstrupvej 21
4281 Gørlev
Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Følg os
Find Vej

×
Menu
Ring op