Skip to main content
+45 58 85 54 99

Neutralisering af hunde og katte

Gørlev Dyreklinik tilbyder neutralisering af både hunde og katte for at fremme en sund og ansvarlig dyrepopulation. Vores erfarne team er dedikeret til at sikre en tryg og kompetent procedure. Kontakt os i dag for at planlægge neutraliseringen af dit kæledyr og bidrage til dyrevelfærden.

Hvornår skal min kat eller hund neutraliseres?

Vi har stor erfaring med neutralisere, kastere og sterilisere både hunde og katte.

Vi kastrerer og steriliserer katte fra ca. 6 måneders alderen – medmindre der er problemer, der skal løses med en tidligere neutralisering. Hanhunde kastreres ofte først ved et års alderen. Tæver kan med fordel steriliseres før 1. (eller 2.) løbetid, hvormed man nedsætter risikoen for at udvikle kræft i mælkekirtlerne.

Vi øretatoverer og indberetter til Dansk Katteregister gratis, hvis din kat bliver neutraliseret hos os

Kastration:

Ved kastration fjernes begge testikler. Hvis hunden er kryptorchid, d.v.s. at begge testikler ikke er faldet ned i pungen, er indgrebet lidt større og dermed også dyrere.

Sterilisering:

Ved sterilisering fjernes både æggestokke og livmoder, hvormed man undgår risiko for livmoderbetændelse, kræft i æggestokke, og man nedsætter samtidig risikoen for kræft i mælkekirtlerne.

Udover den operative sterilisering kan man give hunkatte p-piller. Dette medfører dog en øget risiko for livmoderbetændelse og kræft i mælkekirtlerne.

Hvorfor neutralisere?

Neutralisering af katte gøres ofte udelukkende for at undgå drægtighed. Derudover nedsætter det tendensen til slåskampe og at kattene bliver væk hjemmefra i flere dage.

Hos hunde kan det også være mere adfærdsmæssigt relateret.

Efter neutraliseringen:

Hos katte er det meget vigtigt at fodre med foder specielt til neutraliserede katte, da de ellers har stor risiko for at danne urin-krystaller og -sten. 

Hos alle dyrearter er der en øget tendens til fedme efter neutralisering, men det problem løser man let ved passende fodring og motion.

Kontakt os på

58 85 54 99

eller skriv til os på
kontakt.goerlev@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op