+45 58 85 54 99

ID-mærkning af hunde og katte

Hos Gørlev Dyrklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Hvad siger loven om ID-mærkning?

 

Det er vigtigt at vide, hvad der er lovpligtigt når det kommer til ID-mærkning af din hund eller kat.

HUNDE:

Alle hunde skal ifølge loven være chipmærkede og registrerede i Dansk Hunderegister. senest når de er 8 uger gamle Det sker ved at dyrlægen eller en fra kennelklubben indgiver en mikrochip under huden i venstre side af halsen.

I forbindelse med mærkningen indberetter vi hundens og ejers data til Dansk Hunderegister. Samtidigt opkræves et registreringsgebyr. Dansk Hunderegister sender registreringspapirerne direkte til din adresse når hunden er registreret. Hvis du ikke modtager papirerne fra Dansk Hunderegister er det vigtigt at du kontakter den, der har chipmærket hunden så du kan sikre dig at registreringen er korrekt.

Det er også lovpligtigt at hunden bærer halsbånd med hundetegn der som minimum angiver ejers adresse. Vi anbefaler derudover også at angive ejerens telefonnummer.


KATTE:

Der er ikke noget krav om mærkning af katte i Danmark. Vi anbefaler alligevel at katte mærkes enten med en tatovering i narkose eller ved indsprøjtning af en mikrochip. I forbindelse med mærkningen indberettes oplysninger om katten og dens ejer til Dansk Katteregister.

Hvis din kat bliver væk hjemmefra eller bliver indbragt til en dyreklinik efter at være kommet til skade vil dyrlægen kunne finde dig i katteregisteret. På den måde er du sikret medindflydelse på hvad der vil ske med din kat hvis den er kommet til skade. En kat hvor ejeren ikke kan opspores vil ofte blive betragtet som herreløs hvilket kan betyde videreformidling eller aflivning.

Vær opmærksom på at vi øretatoverer katte gratis i forbindelse med neutralisering.

Gørlev dyreklinik
Ulstrupvej 21
4281 Gørlev

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Følg os
Find Vej

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om hund, kat, fugl, hest eller mere eksotiske dyr.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv