Skip to main content
+45 58 85 54 99

Værd at vide om operationer

Hos Gørlev Dyreklinik forstår vi, at operationer kan være en bekymring for kæledyrsejere. Vores erfarne personale er her for at besvare alle dine spørgsmål og sikre, at du er informeret om processen. Vi lægger vægt på at skabe en tryg og komfortabel oplevelse for både kæledyret og ejeren. Kontakt os i dag for at få værdifuld information og planlægge din kæledyrs operation med tillid.

Operationer af kæledyr

Hvad skal du være opmærksom på hvis dit dyr skal opereres?

På klinikken udføres både planlagte operationer som for eksempel, sterilisation, reponering af navlebrok og fjernelse af knuder samt akutte operationer som sårbehandling og kejsersnit.

Operationer foretages i lokal eller fuld narkose afhængig af hvor stor en operation der skal udføres.

Ved de større operationer ligger dyrene på drop (væske igennem blodåre i forbenet) og på ilt. De bedøves igennem en slange ned i halsen, der udover ilten også indeholder et bedøvende stof (Isofloran). Dette gør at man kan overvåge og ændre dybden af bedøvelsen hurtigt, hvis dette er påkrævet, og sikre en meget sikker bedøvelsesform.

Planlagte operationer foretages i løbet af dagen mellem morgenkonsultationen og eftermiddagskonsultationen. Det er vigtigt at patienten ankommer til klinikken den aftalte dag mellem klokken 8 og 10 samt at patienten har fastet fra aftenen før klokken 18. Der er ikke restriktioner på drikkevand. Har patienten alligevel fået mad er det vigtigt at fortælle dette ved ankomsten, så vi kan være opmærksomme herpå.

Der er også mulighed for at være med til bedøvelsen, så din hund eller kat ikke skal sidde i et bur og vente på, at operationen går i gang. 

Efter operationen kan patienten som regel komme hjem samme eftermiddag mellem 15 og 17. For mere komplicerede operationer kan det være nødvendigt med et længere ophold på klinikken.

Det er vigtigt at følge instrukserne ved hjemsendelse.

Det er ikke unormalt at patienten har en ændret adfærd og virker mere sløv end normalt de første 24 timer efter operationen. Hvis adfærdsændringen varer ved udover 24 timer bør dyrlægen kontaktes.

Hvis der gives medicin med hjem er det vigtigt at færdiggøre kuren.

Det er vigtigt at holde øje med operationssåret dagligt og kontakte dyrlægerne hvis patienten får feber, mister appetitten, hvis såret hæver op eller åbner sig, bliver rødt, varmt eller ømt eller der kommer flåd fra såret.

Hvis patienten er blevet syet skal stingene fjernes 10 dage efter operationen. Det gør vi gratis såfremt patienten er blevet opereret hos os, men hvis det skønnes nødvendig med mere medicin skal der dog betales for denne.

Kontakt os på

58 85 54 99

eller skriv til os på
kontakt.goerlev@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op