+45 58 85 54 99

Kiropraktik og akupunktur

Hos Gørlev Dyrklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Kiropraktik og akupunktur til hund og hest

Stina er både dyrlæge og kiropraktor/akupunktør og har stor erfaring med behandlingsmetoderne kiropraktik og akupunktur til hund og hest. 

 

Kiropraktik blev udviklet i af DD Palmer i USA i 1885, det er en manuel behandlings form der tager udgangspunkt i kroppens evne til at hele sig selv. Det vil sige at man ved at stimulere og forbedre nerve impulser til muskler og led gennem kiropraktisk manipulation af rygraden kan forbedre bevægelse og velvære for det enkelte dyr. Målet med en behandling er at forbedre dyrets velfærd, og stimulere kroppen til at hele sig selv. Den metode jeg anvender er en meget mild metode, som normalt tolereres rigtig godt af hunden.

Akupunktur er en behandlings form der har været anvendt i mange tusind år i Kina hvor man har en meget holistisk tilgang til kroppen, og det handler om at genoprette balance i Qi ved at stimulere punkter på kroppen. Det er bevist at der sker en frigivelse af endorfin (kroppens egen smertestillende medicin) når akupunktur punkter stimuleres. Akupunktur er derfor et godt alternativ til traditionel smertestillende medicin.

Hund

Kiropraktik og akupunktur kan anvendes i mange situationer, men det er især givtigt hos:

Ældre stivbenede hunde (slidgigt)

Hunde der bruges til konkurrencer og udstilling af forskellig art

Efter operationer, især hvor benene har været

involveret og der derfor vil være nogle kompensatoriske smerter

Smerter, feks rygsmerter eller smerter af anden ubestemmelig karakter. Ofte hvis hunden ændrer adfærd kan det skyldes smerter som kan være svære at sætte en finger på.

Forbedring af velvære

Hunderacer man ved er disponerede for bestemte lidelser i bevæge apparatet, feks diskos prolaps, hofte dysplasi og spondylose

Heste:

Kiropraktik og akupunktur er gavnligt i mange situationer.

Hvis hesten ændrer adfærd, både under ridningen og når man arbejder med den fra jorden af. Ofte er ændret adfærd et udtryk for smerter.

Kiropraktik og akupunktur kan hjælpe på mange slags lidelser som f.eks. rygproblemer, gigtsmerter, haltheder og stivhed. Dyrlæge Stina Aarup Hansen har meget erfaring med kiropraktisk behandling af hunde.

Stina svarer på dine spørgsmål hvis du vil høre om dit dyr kunne have gavn af kiropraktisk behandling.

Gørlev dyreklinik
Ulstrupvej 21
4281 Gørlev

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Følg os
Find Vej

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om hund, kat, fugl, hest eller mere eksotiske dyr.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv