+45 58 85 54 99

Vaccination af hunde
 

Hos Gørlev Dyrklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Hvor tit skal min hund vaccineres
 

Det korte svar er at det afhænger af hvad din hund skal beskyttes imod

Vær opmærksom på at det især er unge og gamle hunde der rammes hårdest når der er sygdomme i området.

Det er også vigtigt at beskytte hunde med smittekontakt til andre hunde (i f.eks. pensioner, hundetræning, udstillinger og hundeskove).

I Danmark anbefales det at vaccinere hvalpe første gang når de er mellem 6-10 uger med en revaccination igen ca. en måned efter, og alt efter smitterisiko også når de er 16 uger. Derefter skal de vaccineres efter et år. Vi vaccinerer hunde mod i alt 5 sygdomme, og efter de 3 første vacciner skal de vaccineres mod leptospirose og parainfluenza (virus del af kennelhoste) en gang årligt, og hundesyge, leverbetændelse og parvovirus hvert 3. år.

Hvis hvalpe er meget udsatte for smitte (er tæt sammen med mange andre hvalpe og hunde), kan man vaccinere med en hvalpevaccine allerede fra de er 5-6 uger (mod hundesyge og parvovirus).

Hvis hunden er meget sammen med andre hunde, fx til udstillinger, pensioner, træning el.lign. kan man vælge også at vaccinere den mod bakteriedelen af kennelhoste (Bordetella). Det er nogle dråber, der skal gives i næsen. Der er nogle pensioner, der kræver at hundene har denne vaccine. Her skal der årlig revaccination til.

Hvis du får din hund vaccineret hos os sender vi en indkaldelse når det er tid til næste vaccination.

Rejse til udlandet

Hvis din hund skal til udlandet skal den have et pas og en rabies vaccine. Du kan se mere under “Udlandsrejse med kæledyr”

Det er også en god ide at undersøge om det land du skal til har mange flåter eller andre indvoldsorm end herhjemme. Spørg endelig på klinikken hvis I har spørgsmål.

Gørlev dyreklinik
Ulstrupvej 21
4281 Gørlev

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Følg os
Find Vej

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om hund, kat, fugl, hest eller mere eksotiske dyr.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv