+45 73 70 67 08

Chipmærkning/øretatovering

Hvorfor skal min hund chipmærkes eller øretatoveres?

Det er et lovmæssigt krav, at alle hunde, der er født efter 1. januar 1993, skal  være mærket med tatovering i øret eller lysken eller være mikrochipmærket. ID-mærkning og registrering i Dansk Hunderegister skal ske senest, når hunden er 4 måneder.

Hvis du skal ud og rejse med din hund er det også et krav, at hunden skal være entydigt mærket enten med tatovering eller mikrochip. Fra 3. juli 2011 vil det dog kun være mikrochip, som accepteres som korrekt ID-mærkning i forbindelse med rejser.

Hvordan foretages mærkningen af min hund?

Mærkning med chip foretages hos dyrlægen i forbindelse med de første vaccinationer eller af en chipmærker fra Dansk Kennelklub hos opdrætteren. Det foregår ved, at en lille glaschip med en kode lægges ind under huden på venstre side af hundens hals. Det kan foretages uden bedøvelse og gør ikke mere ondt end en indsprøjtning i huden. Chippen kan herefter aflæses med en chipaflæser og følger hvalpen hele livet.

Skal hunden derimod tatoveres kræves bedøvelse af hunden for at minimere smerterne. Tatovering kan desuden foretages af en tatovør fra Dansk Kennelklub uden bedøvelse, når hvalpen er få dage gammel.

Registrering af en hund i Dansk Hunderegister (http://www.hunderegister.dk/) koster 100,- + moms, hvilket opkræves gennem dyrlægen.

Skal min hund have navneskilt?

Udover ID-mærkningen er det også et krav, at din hund skal have et skilt i halsbåndet, hvor der står ejers navn og telefonnummer.

Hvorfor skal min kat chipmærkes eller øretatoveres?

Mærkning og registrering af katte foregår på frivillig basis og er oprettet for nemmere at kunne identificere bortløbne katte. Øremærkede eller chippede katte anses ikke for vildkatte og vil kunne efterlyses gennem katteregisteret.

Ved valg af mærkningsmetode til dit kat, er det værd at huske på, at det er hurtigere at opdage en tatovering end at aflæse en chip. Dyrlæger og politi kan naturligvis aflæse en chip. Fordelen ved chipning er at den kan foregå uden bedøvelse af katten. Desuden synes nogle ejere af især racekatte, at deres kat ikke skal have en synlig tatovering i øret af æstetiske grunde. 

Hvordan foretages mærkningen af min kat?

Mærkning med chip foretages hos dyrlægen typisk i forbindelse med de første vaccinationer. Det foregår ved at en lille glaschip med en kode lægges under huden på venstre side af kattens hals. Det kan som sagt foretages uden bedøvelse. Øretatovering skal foretages, når katten er bedøvet og udføres typisk i forbindelse med kastration eller sterilisering, når katten er mellem ½-1 år.

Registrering af en kat i Dansk Katteregister (www.katteregister.dk) koster 88,- + moms, hvilket opkræves gennem dyrlægen.

Aabenraa Dyrehospital
Vestvejen 170-172
6200 Aabenraa

Tlf: 73 70 67 08  
Email: kontakt.aabenraa@vetgruppen.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 16.30
Tirsdag  08.00 – 16.30
Onsdag  08.00 – 16.30
Torsdag 08.00 – 17.30
Fredag   08.00 – 16.30

Følg os
FIND VEJ

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv