Sterilisation af hund

For hundeejere er der ofte mange spørgsmål forbundet med sterilisation af sin hund. Hvad er fordelene? Ulemperne? Og er der ubehagelige bivirkninger?
Det er kun helt naturligt at have mange spørgsmål til forløbet. Og det viser bare, at du bekymrer dig om dit kæledyr, hvilket jo er positivt. I VETGRUPPEN er vi behjælpelige under hele processen – fra spørgsmål til behandling. Hvis du befinder dig i overvejelsesfasen, kan du læse videre her og måske få svar på nogle af dine spørgsmål. Alternativt kan du kontakte en af vores erfarne dyrlæger, der gerne vil tale med dig om fordele, ulemper og behandlingsforløbet ved en sterilisation af din hund.
Hvad vil sterilisation af din hund sige?
Ved sterilisation af hund henvises der ofte til et indgreb på tæven, hvorimod kastration ofte er et begreb, der refererer til hanhunde. For det meste overvejer hundeejere en sterilisation af deres hund, fordi de ikke ønsker, at tævehunden bliver drægtig, og fordi de vil beskytte hunden mod kræftsygdomme. Det kan eksempelvis være kræft i æggestokkene samt brystkræft. Behandlingen foregår ved en operation, og indgrebet er en smule mere omfattende end ved en hanhund. Operationen foregår under fuld narkose, hvor dyrlægen lægger et snit ved bughulen og fjerner æggestokkene. Operationen klares på en dag, og tæven sendes som regel hjem samme dag med en recept på smertestillende medicin samt en plastikkrave eller en bodystocking. Efter cirka 3 dage skal du tage din hund med til et kontroltjek.