Skip to main content

Sterilisation af hund

For hundeejere er der ofte mange spørgsmål forbundet med sterilisation af sin hund. Hvad er fordelene? Ulemperne? Og er der ubehagelige bivirkninger?

Det er kun helt naturligt at have mange spørgsmål til forløbet. Og det viser bare, at du bekymrer dig om dit kæledyr, hvilket jo er positivt. I VETGRUPPEN er vi behjælpelige under hele processen – fra spørgsmål til behandling. Hvis du befinder dig i overvejelsesfasen, kan du læse videre her og måske få svar på nogle af dine spørgsmål. Alternativt kan du kontakte en af vores erfarne dyrlæger, der gerne vil tale med dig om fordele, ulemper og behandlingsforløbet ved en sterilisation af din hund.

Hvad vil sterilisation af din hund sige?

Ved sterilisation af hund henvises der ofte til et indgreb på tæven, hvorimod kastration ofte er et begreb, der refererer til hanhunde. For det meste overvejer hundeejere en sterilisation af deres hund, fordi de ikke ønsker, at tævehunden bliver drægtig, og fordi de vil beskytte hunden mod kræftsygdomme. Det kan eksempelvis være kræft i æggestokkene samt brystkræft. Behandlingen foregår ved en operation, og indgrebet er en smule mere omfattende end ved en hanhund. Operationen foregår under fuld narkose, hvor dyrlægen lægger et snit ved bughulen og fjerner æggestokkene. Operationen klares på en dag, og tæven sendes som regel hjem samme dag med en recept på smertestillende medicin samt en plastikkrave eller en bodystocking. Efter cirka 3 dage skal du tage din hund med til et kontroltjek.

Efter operationen

Alle hunde er unikke, og derfor er det svært at forudsige, hvordan din hund vil reagere efter operationen. Men for de fleste hunde vil de blive mere afslappede og rolige. Efter sterilisation af din hund skal du være opmærksom på, at tæver har en tendens til at blive en smule overvægtige. Overvægten skyldes, at kønshormonerne påvirker hundens sultfornemmelse og stofskifte, hvorfor din hund kan komme til at spise mere og forbrænde mindre. Du kan dog imødekomme overvægt ved at tænke over fodertype, notere størrelsen på din hunds portioner inden operationen samt aktivere din hund fysisk. Alle disse råd vil være med til at undgå, at din hund får problemer med overvægt.

Kontakt vores dyrlæge – og få svar på alle din spørgsmål til behandlingen

For mange kæledyrsejere er sterilisation af deres hund en stor overvejelse. Det nemmeste er derfor at kontakte en af vores dyrlæger, der har erfaring med sterilisation af hund. Dyrlægen kan svare og gøre dig klogere på fordele, ulemper og selve forløbet for behandlingen. Hos VETGRUPPEN er vi en gruppe af erfarne og omhyggelige dyrlæger og veterinærsygeplejersker i København og omegn. Vi har moderne faciliteter og en afslappet atmosfære, hvor vi hver dag arbejder for kæledyrs helbred, ve og vel.

Kontakt os på

eller skriv til os på

kontakt.aabenraa
@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op