Skip to main content

Dyreforsikring

Skal mit dyr forsikres?

Det er lovpligtig for alle hundeejere at tegne en ansvarsforsikring. Det gøres lettest via eget forsikringsselskab.  En ansvarsforsikring dækker, hvis hunden forårsager skade på personer, andre hunde eller andre folks ejendele. Forsikringen dækker ikke, hvis hunden ødelægger ting i eget hjem eller hvis den bliver syg.

Der gælder ingen regler for katte eller andre kæledyr angående ansvarsforsikring.

Har du råd til at dit kæledyr bliver sygt eller kommer til skade?

Alle dyr kan komme ud for en uforudset ulykke eller et uforudset sygdomsforløb. Det kan blive en bekostelig affære og især hvis det sker uden for dyrlægens normale åbningstid. Desværre er det langt fra alle dyreejere, der har tegnet en dyreforsikring på deres kæledyr, oftest i den tro at det ikke bliver nødvendigt. Det er heldigvis heller ikke alle, der får brugt deres sygeforsikring, men rigtig mange har glæde af den – og mindst lige så mange ønsker, de havde tegnet en.

Dyrehospitaler og -klinikker ser desværre meget ofte, at dyreejeren må lade deres kæledyr aflive pga. økonomien. Det er meget ærgerligt for dyreejeren, men også for dyrlægen som ønsker at hjælpe, men som ikke er økonomisk ansvarlig for dyret.

Vi anbefaler alle at få sygeforsikret deres kæledyr

Det er muligt at tegne en sygeforsikring på dit kæledyr hos de fleste forsikringsselskaber. Mange steder kan man få det lidt billigere, hvis man i forvejen er kunde. Det er vigtigt at læse forsikringsbetingelserne grundigt igennem, også det der står med småt. Der er for eksempel nogle selskaber, hvor forsikringen ophører, når dyret fylder 7-10 år. En sygeforsikring vil typisk dække sygdom og skader hos dit dyr undtaget udviklingsmæssige defekter såsom hofteledsdysplasi, albuedysplasi og arvelige øjensygdomme. For de fleste selskaber gælder, at forsikringsselskabet dækker udgifterne til dyrlægens honorar men ikke medicinudgifter.

Kontakt os på

eller skriv til os på

kontakt.aabenraa
@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op