+45 81 81 89 81

BRACHYCEPHALT SYNDROM
 

Rigtig mange danske familier består også en hund, og mange af dem er af de kortsnudede racer. Dette er bestemt ikke tilfældigt, da hunde af disse racer ofte er skønne og kærlige familiehunde med en stor personlighed!

Hvad er brachycephalt syndrom (BOAS)?

Kortsnudet hunderacer kaldes også for brachycephale racer. Når kraniet bliver kortere, giver det også mindre plads til andre ansigtstræk og strukturer i hovedet. For eksempel vil brachycephale hunde have større tendens til at udvikle underbid, mange hudfolder over næseryggen, udstående øjne mv. 

     BOAS er en forkortelse for “Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome”. Dvs. at den trange plads i kraniet, medfører at næse og svælg bliver sammenpresset og dermed resulterer i mindre plads til strukturerne deri. 


Syndromet består af en eller flere af følgende tilstande: 

  • Forsnævrede næsebor
  • For lang, blød gane
  • Udposning af luftposerne i struben
  • Forsnævret eller sammenklappet luftrør

Symptomerne

Hunde med brachycephalt syndrom vil i større eller mindre grad have besværet vejrtrækning.

Dette vil resultere i en række forskellige symptomer:

  • Snorken
  • Hoste
  • Synkebesvær
  • Motionsintolerance
  • Cyanose (blåfarvning af tunge og tandkød)
  • Kollaps, sfa. af iltmangel.

Særligt sommerperioden kan være hård og mange oplever hedeslag. Dette skyldes at hunde ikke sveder, men i stedet halser for at køle ned. Når luftvejen er mindre end de burde, vil muligheden for at køle desværre også mindskes.

Behandlingen

For at afhjælpe hundens vejrtrækningsproblemer, vil behandlingen være at så vidt muligt normalisere forholdene i luftvejene. Under fuld narkose man vil kunne afkorte den for lange, bløde gane, udvide næsteborene og evt fjerne luftsækkene. 

Mange hundeejerer frygter forståeligt nok for at deres kortsnudede ven skal i narkose. I vetgruppen har vi stor erfaring med de brachycephale hunde der skal i narkose og moderne udstyr til operationen.
      Vi er stolte over at være et af de få klinikker i Danmark, der bruge laser til BOAS operationer. Laserens skære og standser blødning i samme snit. Dvs. minimere risiko for blødning og kortere tid i narkose.

Vi anbefaler at hunden bliver opereret tidligt i livet. Hvis man på denne måde får skabt tilstrækkelig plads i de øvre luftveje, kan man forhindre følgetilstandene i at opstå. Prognosen er således bedst ved tidlig behandling.

Narkose og sikkerhed

Indgrebet foretages i fuld narkose. Hunderacer som fransk- og engelskbulldog har øget en øget risiko ved narkose, hvorfor at det er særligt vigtigt med den korrekte narkoseplan, faciliteter og uddannede personale. Derfor er vi stolte over at have et dygtigt og erfarent team, der dagligt har denne type patienter i fuld narkose. 

Inden narkose anbefaler vi at der foretages en præblodprøve, der benyttes til at udelukke skjulte sygdomme og derfor mindsker risikoen ved indgrebet. 

Som døgnåbent vagt- og henvisningshospital har vi desuden mulighed for indlæggelse og døgnovervågning, såfremt dette skulle være nødvendigt.

Vi ved at det at skulle overlevere ens kære i andres varetægt kan være svært, hvorfor det er vigtigt for os at I er trykke gennem hele forløbet. 

 Vi ønsker at hjælpe alle hunde, der lider af BOAS, og tilbyder derfor en GRATIS  og uforpligtende  undersøgelse. Her vil vi vurdere om en operation vil kunne hjælpe netop din hund eller kat til at få et bedre og længere liv.

Kontakt os

Vi ser frem til at høre fra jer på

Telefon nr: 81 81 89 81

Mail: kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

eller hos vores søde receptionspersonale

BIRKERØD DYREHOSPITAL
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 16.00 (butik)
Søndag 10.00 - 16.00 (butik)

VetGruppen

VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for  overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave. 

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op
Video kons