+45 81 81 89 81
  • STERILISATION AF HUNDE

    PÅ BIRKERØD DYREHOSPITAL ANBEFALER VI ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

STERILISATION HUND
 

For hundeejere er der ofte mange spørgsmål forbundet med sterilisation af ens hund. Hvad er fordelene? Ulemperne? Og er der ubehagelige bivirkninger?

Det er kun helt naturligt at have mange spørgsmål til forløbet. Og det viser bare, at du bekymrer dig om din hund, hvilket jo er positivt. I VetGruppen er vi behjælpelige under hele processen – fra spørgsmål til behandling. Hvis du befinder dig i overvejelsesfasen, kan du læse videre her og måske få svar på nogle af dine spørgsmål. Alternativt kan du kontakte en af vores erfarne dyrlæger, der gerne vil tale med dig om fordele, ulemper og behandlingsforløbet ved en sterilisation af din hund.

Hvad vil sterilisation af din hund sige?

Ved sterilisation af hund henvises der ofte til et indgreb på tæven, hvorimod kastration ofte er et begreb, der refererer til hanhunde. I virkeligheden er det en kastration, der på foretages på både han- og hunhund, da kastration betyder at man fjerner enten testikler eller æggestokke.

For det meste overvejer hundeejere en sterilisation af deres hund, fordi de ikke ønsker, at tævehunden bliver drægtig, og fordi de vil beskytte hunden mod kræftsygdomme. Det kan eksempelvis være kræft i æggestokkene samt brystkræft.

Behandlingen foregår ved en operation, og indgrebet er lidt mere omfattende end ved en hanhund. Operationen foregår under fuld narkose, hvor dyrlægen laver en åbning bag navlen og fjerner æggestokkene. Operationssåret lukkes oftest med indvendige sting, så der skal ikke fjernes tråde.

Operationen klares på en dag, og tæven sendes som regel hjem samme dag med en recept på smertestillende medicin samt en plastikkrave eller en bodystocking. Efter cirka 10 dage skal du tage din hund med til et kontroltjek.

Efter operationen

Alle hunde er unikke, og derfor er det svært at forudsige, hvordan din hund vil reagere efter operationen. Men for de fleste hunde vil de blive mere afslappede og rolige. Efter sterilisation af din hund skal du være opmærksom på, at tæver har en tendens til at blive en smule overvægtige.

Overvægten skyldes, at kønshormonerne påvirker hundens sultfornemmelse og stofskifte, hvorfor din hund kan komme til at spise mere og forbrænde mindre. Du kan dog imødekomme overvægt ved at tænke over fodertype, notere størrelsen på din hunds portioner inden operationen samt aktivere din hund fysisk. Alle disse råd vil være med til at undgå, at din hund får problemer med overvægt.

Kontakt vores dyrlæge – og få svar på alle dine spørgsmål til behandlingen

For mange kæledyrsejere er sterilisation af deres hund en stor overvejelse. Det nemmeste er derfor at kontakte en af vores dyrlæger, der alle har erfaring med sterilisation af hund. Dyrlægen kan svare og gøre dig klogere på fordele, ulemper og selve forløbet for behandlingen.

På VetGruppen’s klinikker vi erfarne og omhyggelige dyrlæger og veterinærsygeplejersker fordelt ud i hele landet. Vi har moderne faciliteter og en afslappet atmosfære, hvor vi hver dag arbejder for kæledyrs helbred, ve og vel.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 81 81 89 81 eller send en mail på kontakt.birkerød@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

BIRKERØD DYREHOSPITAL
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 16.00 (butik)
Søndag 10.00 - 16.00 (butik)

VetGruppen

VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for  overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave. 

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op
Video kons