+45 81 81 89 81
  • STERILISATION MED KIKKERT

    PÅ BIRKERØD DYREHOSPITAL ANBEFALER VI ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

LAPAROSKOPISK STERILISATION
 

Hos Birkerød Dyrehospital udfører vi laparoskopisk sterilisation af hunde. 

Hos Birkerød dyrehospital kan vi foretage flere forskellige kikkert operationer. Dette kaldes også laparoskopisk kirurgi og går under navnet minimal invasiv kirurgi eller nøglehuls kirurgi. Ved laparoskopisk sterilisation fjernes æggestokkene (ovarierne), der producerer hormoner og livmoderen efterlades i bughulen og forbliver dermed et passivt organ som ved almindelig sterilisation.

Fremgangsmåden:

Proceduren kaldes minimal invasiv kirurgi da man ved denne metode kun foretager et meget lille snit (ca. 2 cm) gennem huden og bugvæggen. Gennem denne kanal/port indføres kamera og de kirurgiske instrumenter der anvendes under operationen. Selve bughulen bliver fyldt med medicinsk CO2, som gør det muligt at visualisere organerne med kikkert og operere. Vævet omkring æggestokkene og blodkarrene lukkes med et specielt instrument der brænder og forsegler, så der ikke opstår blødning, hvorefter æggestokkene (ovarierne) udføres via kanalen/porten. Til slut lukkes og syes det lille snit i bug og huden med selvopløselig tråd.

Hvorfor vælge sterilisation med kikkert fremfor tidligere åben bugkirurgi?

Den Laparoskopiske sterilisation kræver ekstra udstyr samt en kirurg med erfaring heri, hvorfor denne procedure er lidt mere omkostningsfuld end almindelig sterilisation. Til gengæld er proceduren langt mindre invasiv og dermed mere skånsom for hunden da denne type operation resulterer i hurtigere sårheling og kortere forløb med smertestillende efter operationen. 

Spørg jeres dyrlæge om dette vil være en mulighed for hund.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 81 81 89 81 eller send en mail på kontakt.birkerød@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

BIRKERØD DYREHOSPITAL
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 16.00 (butik)
Søndag 10.00 - 16.00 (butik)

VetGruppen

VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for  overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave. 

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op
Video kons