+45 81 81 89 81
  • ID MÆRKNING

    VI ANBEFALER ET ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

ID MÆRKNING AF HUND OG KAT

Loven påbyder alle hundeejere i Danmark, at hunden skal være mærket og registreret, inden den fylder 8 uger.

I dag bliver alle hunde chippet, og kun lidt ældre hunde er øretatoveret.

Loven påbyder ikke mærkning og registrering af kat i Danmark, men da mærkning gør det muligt for dyrlægen eller internatet at hjælpe den tilskadekomne, bortløbne eller stjålne kat hjem til ejeren kan mærkning kun anbefales. Dette gælder også indendørskatte, da vi ofte oplever at disse alligevel er smuttet ud. Mærkning af katte foregår vha. chip, øretatovering eller begge dele.

Som katteejer kan det være svært at beslutte, hvorvidt man ønsket katten chippet eller øretatoveret, da der er fordele og ulemper ved begge former for mærkning.
Chipning har den fordel, at chippen aldrig forsvinder, og derfor altid kan læses – ulempen er, at det ikke er synligt, at katten er chippet, og dermed at katten har en ejer.
Øretatovering har den fordel, at det er synligt for alle, at katten har en ejer – ulempen er, at tatoveringen med tiden kan blive mere eller mindre ulæselig.

Chipning

Mange vælger i dag at lade deres kat chippe, da en øretatovering med tiden kan blive ulæselig med tiden. De vælger så oftest også at få tatoveret et C i øret som angiver at katten er chippet.

Øretatovering

Da det at blive øretatoveret er forbundet med stor smerte, foregår øretatovering altid i fuld narkose, og efter at katten er smertebehandlet. For mange katteejere er det derfor naturligt, at få katten øremærket i forbindelse med sterilisation eller kastration, hvor katten allerede er under narkose. Vi anbefaler vores hunkatte- og hankattepakker, hvor katten neutraliseres, vaccineres, id-mærkes og registreres samt får en ormekur med hjem. Se venligst under vores priser.

Narkose

Øretatovering foregår altid under fuld narkose, hvorfor vi anbefaler, at dyret møder fastende, da dette forbygger opkast og fejlsynkning heraf i forbindelse med narkosen.
Vores dyrlæger foretager altid et grundigt sundhedstjek af dyret inden narkose. Ved sundhedstjekket lægges der særligt vægt på kredsløbs- og respirationsfunktion.
Som regel er sundhedstjekket tilstrækkeligt, men vi anbefaler altid en blodanalyse forud for narkosen. Dyrlægen bruger resultatet til at sikre kattens evne til at kunne nedbryde og udskille narkosemidlet. Eller tilrettelægge en særlig narkose, der tager højde for mulige problemstillinger relateret til narkosen hos din kat. Det koster lidt ekstra, men er for dit dyrs sikkerhed.

Dog er der for alle dyr, som hos mennesket, uanset alder og sundhedsstatus altid en lille risiko for dødsfald i forbindelse med narkose. Også selvom der er lavet en blodanalyse.

BIRKERØD DYREHOSPITAL
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 16.00 (butik)
Søndag 10.00 - 16.00 (butik)

VetGruppen

VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for  overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave. 

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op
Video kons