Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Trustpilot Widget

CT SCANNING

PÅ BIRKERØD DYREHOSPITAL ANBEFALER VI ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

CT SCANNING

Hunde og katte kan på samme måde som mennesker blive ramt af sygdom, skader eller ulykker, der kræver grundig undersøgelse.

Birkerød Dyrehospital er udstyret med den mest moderne CT scanner (64 slice). Denne gør det muligt grundigt at undersøge alle dele af dit kæledyrs krop. På den måde har vi både den viden og det udstyr, der skal til for at sikre den mest optimale undersøgelse, diagnosticering og behandling af dit kæledyr.
CT skanning er derfor et super vigtigt redskab i forbindelse med mange komplicerede sygdomme og forude for en kompliceret ortopædisk operation.

Moderne teknologi og bedøvelse

I mange tilfælde undersøges hunde og katte ved hjælp af traditionel røntgenbehandling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at se strukturerne i 3D og i en bedre detaljegrad. I sådanne tilfælde vil CT oftest være at foretrække.

Ved CT scanning af din hund eller kat har det stor betydning, at kæledyret ligger stille, mens scanningen foretages. Derfor vil alle patienter være i narkose under skanningen, og det betyder også, at den skal komme fastende. Mange CT skanninger foretages på syge dyr, hvorfor at en sikker narkose er ekstra vigtig. Patientens sikkerhed er af første prioritet, hvorfor at at CT personalet både er erfarende og efteruddannet. 

Sådan foretages en CT scanning

Jeres hund eller kat vil altid først blive undersøgt, inden at indlægges til skanningen. Det er vigtigt at patienten er fastet, da han/hun efterfølgende vil komme i en narkose, specielt designet til netop denne. Når patienten er lejret på briksen, vil denne kører ind i CT scannerens store hul i midten, og skanningen af din hund eller kat kan nu påbegyndes. Selve scanningen foregår ved, at røntgenstråler rammer og sendes gennem din hund eller kat fra alle vinkler, således at der tages en lang række 3D billeder. Disse bliver automatisk omdannet til en række tredimensionelle optagelser, som vi efterfølgende grundigt undersøger for evt. sygdomstegn.

Undersøgelse i trygge rammer

For at sikre at CT scanningen af din hund eller kat forløber så trygt som muligt, er der veterinærsygeplejersker og dyrlæge til stede under hele scanningen. Dit kæledyrs hjerterytme og iltmætning overvåges elektronisk under hele narkosen. Dette giver de bedste betingelser for en tryg behandling. Efter narkosen fortsætter vi med at monitorere patienten til den er helt vågen.

Efter endt forløb, sender vi altid både journal, CT optagelser og behandlingsplan til evt. henvisende dyrlæge. 

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 81 81 89 81 eller send en mail på kontakt.birkerød@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

×
Menu
Ring op