+45 81 81 89 81
  • KASTRATION OG STERILISATION AF MARSVIN

    PÅ BIRKERØD DYREHOSPITAL ANBEFALER VI ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

KASTRATION OG STERILISATION AF MARSVIN
 

Neutralisering af marsvin

En neutralisation er en operation hvor man fjerner testiklerne hos handyr og æggestokkene (evt. + livmoder) hos hundyr, således dyrene ikke kan forplante sig.

Neutralisation af hanmarsvin

Marsvin ændrer ikke adfærd efter kastrationen, og det ændrer derfor ikke på muligheder for at sammenføre to hanmarsvin der har været oppe at slås. Derimod muliggører det at sammenføre ham med én eller flere hunner uden uønskede unger.Operationen foregår i fuld bedøvelse. Testiklerne fjernes ved et snit igennem bugen, da dette mindsker risikoen for infektion og komplikationer efter operationen i modsætning til kastration igennem pungen. Huden syes med indvendige, selvopløselige sting. Marsvinet smertedækkes før, under og efter operationen og der gives kvalmestillende og tarmstimulerende medicin, samt støttefodring inden hjemsendelsen. Hjemme skal marsvinet have smertestillende og evt. støttefodres indtil marsvinet spiser selv. Vi tilbyder altid gratis kontrol efter operationen. Vi anbefaler at marsvinet vejer minimum 500g inden kastrationen.

Neutralisation af hunmarsvin

Neutralisationen eliminerer risikoen for uønskede unger samt risikoen for at udvikle cyster på æggestokkene, som langt de fleste hunner vil udvikle med alderen.Operationen foretages i fuld bedøvelse hvor æggestokke og oftest også hele livmoderen fjernes ved et snit ind til bugen. Blodkar til æggestokke bliver bundet med sutur og herefter klippet over. Huden syes med indvendige, selvopløselige sting. Marsvinet smertedækkes før, under og efter operationen og der gives kvalmestillende og tarmstimulerende medicin, samt støttefodring inden hjemsendelsen. Hjemme skal marsvinet have smertestillende og evt. støttefodres indtil marsvinet spiser selv. Vi tilbyder altid gratis kontrol efter operationen. 

Godt at vide inden operation

Marsvin må absolut ikke fastes, derfor skal marsvinet have massere af mad i transportkassen hen til hospitalet. Derudover skal marsvinet have medbragt en madpakke med alle dens lækkerier samt hø som den kan få efter operationen.Hvis marsvinet går med en burmakker, så bør denne tages med på operationsdagen, for selskab og for at sørge for at eksempelvis to hanner ikke vil komme op at slås bagefter.Det er vigtigt at planlægge marsvinets operationen, således at du kan være hjemme og holde øje med marsvinet de efterfølgende døgn.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 81 81 89 81 eller send en mail på kontakt.birkerød@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

BIRKERØD DYREHOSPITAL
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 16.00 (butik)
Søndag 10.00 - 16.00 (butik)

VetGruppen

VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for  overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave. 

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op
Video kons