I Danmark er alle ormekure til katte receptpligtige. Det betyder, at du ikke kan købe ormekure til katte i håndkøb.
Årsagen til dette er, at man ønsker at undgå, at katte bliver resistente over for behandlingen med ormekur. Blive katte resistente over for stofferne i ormekurene, vil det ikke være muligt at afhjælpe problemer med orme, og således må mange katte lide af et ikke alene generende men også uhygiejnisk problem.
Hvor ofte skal katte have ormekur?
Ikke alle katte har brug for at få ormekur lige ofte.
Katte, der lever både ude og inde, har stor risiko for at få orm. Dette skyldes, at de fange og spiser både fugle og mus, hvilket øger deres risiko for at få bændelorm. Den generelle store påvirkning af bakterier grundet livet uden døre giver ligeledes øget risiko for at få forskellige typer af orm. Tal med os om behandling af din kat.
Forskellige former for ormekure
At give sin kat en ormekur er ikke altid en nem opgave. Katte er nemlig i stand til at lugte forskel på madvarer og medicin, og derfor kan det i visse tilfælde altså være en krævende opgave at give sin kat den nødvendige ormekur.
Heldigvis findes der forskellige former for ormekure til katte. Hvis din kat ikke vil have ormekur i tabletform, kan du derfor med fordel forsøge dig med en flydende ormekur eller en ormekur i pastaform. Det er tilmed muligt at få ormekur, der skal dryppes i kattens nakke, men generelt bør du forvente, at ormekur til katte findes i forskellige priser afhængigt af type.
VetGruppen er er sammenslutning af danske dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Birkerød Dyrehospital består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejersker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om operation for overrevet korsbånd (TTA) på din hund, hjertescanning af din kat eller behandling af din kat eller hunds dårlige mave.