Skip to main content

Gastroskopi / Mavesår hos hest

Mavesår hos hest er en ikke sjælden, men ofte underdiagnosticeret lidelse. Hos Kasernens Hesteklinik tilbyder vi behandling af mavesår hos heste i Næstved og på resten af Sjælland.

Studier har vist, at forekomst af mavesår hos væddeløbsheste ligger på mellem 80 -100% af alle heste i træning og løb. Blandt konkurrenceheste i ridesporten ligger forekomsten på mellem 50 – 80%. Nyere undersøgelser viser dog, at forekomsten ikke kun er gældende for heste, som går konkurrence.

Symptomer på mavesår hos hest

Der er mange faktorer, som spiller ind på udviklingen af mavesår hos heste, og de kliniske symptomer kan endvidere være meget forskellige fra hest til hest. Symptomer kan være alt fra uridelighed, maveproblemer, koliksymptomer, trist pels, ændret adfærd, manglende appetit og vægttab.

Faste hesten før undersøgelse

Forud for en undersøgelse for mavesår skal hesten fastes. Vi anbefaler at faste foregår hos os på klinikken med overnatning i fasteboks. Det er vores erfaring, at dette generelt stresser hestene mindst muligt, da faste rutiner i egen stald kan medføre flere problematikker.

Vi anbefaler, at hesten står i en boks uden strøelse og med mundkurv, da en meget sulten hest, både kan være interesseret i at spise strøelsen og egen gødning. Hesten skal være fastet i 16 timer og de sidste 6 timer lukkes der for tilgangen til vand.

Behandling afhænger af mavesåret

Medicinsk behandling ved diagnosticering af mavesår afhænger af graden af sår samt placeringen. Ud over medicinering er management samt den rigtige foderplan afgørende for forebyggelse af mavesår i fremtiden. I forbindelse med undersøgelsen vejleder vi dig som ejer omkring generelle tiltag og ændringer for din hest.

Har din hest mavesår?

Opføre din hest sig anderledes, mistænker du at det kan være et mavesår? Uanset hvad din hest fejler er du velkommen til at kontakte os på telefonen 57 64 10 33 i dag. Du kan også skrive til os på kontakt.kasernen@vetgruppen.dk eller via vores kontaktformular. Så finder vi ud af hvad problemet er og finder den rette behandling hurtigst muligt.

Kontakt os på

57 64 10 33

eller skriv til os på

×
Menu
Ring op