Skip to main content

Lameness locator

Vi tilbyder halthedsundersøgelse via Lameness Locator i Næstved og resten af Sjælland. Mangler du en hestedyrlæge står vi altid klar til at hjælpe dig.

Hvad er en Lameness Locator?

Lameness Locator er et system, som ved hjælp af sensorer kan foretage en bevægelsesanalyse af din hest, og derved måle eventuelle asymmetrier og/eller haltheder. Systemet består af tre trådløse sensorer som påmonteres hhv. hestens hoved, kryds og forben.

Ved måling overføres data fra sensorerne til en computer. Herefter behandles data med nogle særligt udviklede algoritmer, som giver mulighed for en objektiv vurdering af hestens symmetri i bevægelse.

Hvorfor har man brug for en Lameness Locator?

Vi kan som mennesker opfange og registrere ca. 15-20 billeder pr. sekund, hvilket gør det svært for os at lokalisere en halthed. Det sker for hurtigt til at vi kan se det. Men med en Lameness Locator der måler omkring 200 bevægelser pr. sekund kan vi let finde haltheden.

Systemet giver uden tvivl nogle klare fordele ved halthedsdiagnostik af lavgradige haltheder, samt halthed relateret til mere end et ben.

Lameness Locator til stævner

Vi bruger også Lameness Locator systemet som en del af vores “check-up program” af konkurrenceheste både før og efter store stævner. Ved at have en “baseline” på hestens bevægelsesmønster, kan vi hurtigt fange små ændringer og dermed imødekomme at mindre skader udvikler sig til regulær halthed.

Kontakt os i dag for en undersøgelse

Ønsker du at få undersøgt din hest for potentielt halthed? Så tøv ikke med at give os besked hurtigst muligt. Med vores Lameness Locator kan vi hurtigt og effektivt lokalisere haltheden og udbedre problemet.

Vi glæder os altid over at kunne hjælpe en kunde med deres hest.

Har du brug for vores hjælp, kan du ringe til os på tlf. 57 64 10 33 og få din hest undersøgt inden for kort tid. Du kan også skrive til os på e-mail mail@hesteklinik.dk eller via vores formular. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontakt os på

57 64 10 33

eller skriv til os på

×
Menu
Ring op