Skip to main content

Forsikrings- & Handelsundersøgelse af hest

På Kasernens Hesteklinik udfører vi i Næstved og på resten af Sjælland handelsundersøgelse til både ind- og udland. Handelsundersøgelser udføres efter Den Danske Dyrlægeforenings standarder, og attesten kan herefter bruges ved forsikringstegnelse.

Ved forsikringsundersøgelse eller undersøgelse i forbindelse med fx udlån af hest, foretages undersøgelse på samme vilkår som ved en handelsundersøgelse. Der er naturligvis også mulighed for udvidet handelsundersøgelse samt røntgen- og ultralydsundersøgelse på klinikken.

Processen for
handelsundersøgelse af hest?

Som hestedyrlæge prøver vi at få et generelt indtryk af hestens helbred og adfærd. Vi undersøger alt fra hestens ydre til holdning, blik og generel bevægelse. Ved en grundig gennemgang af hesten kan vi finde tegn på sygdomme, trykskader og andet, man bør være opmærksom på før man sælger, lejer, eller køber hesten.

Forud for en handelsundersøgelse skal et såkaldt aftalegrundlag udfyldes. Dette er med til at sikre de juridiske betingelser omkring en handelsundersøgelse. Aftalegrundlaget sendes på mail forud for undersøgelsen. I mailen findes et link, hvorigennem aftalen kan og skal godkendes af både sælger og køber forud for undersøgelsen.

Husk med hensyn til – handelsundersøgelse af hest

Med hensyns til handelsundersøgelsen af hest er det vigtigt at du altid husker på følgende:

  • Skal du købe en hest så godkend ikke en kopi eller scannet dyrlægeattest direkte fra sælgeren! Det er ikke uhørt at der forekommer snyd, så vær opmærksom og forsigtig.
  • En positiv Handelsundersøgelse af hest uden sygdomme eller andet er ikke en garanti for at hestens helbred. Men nærmere en vurdering af hestens helbred og funktionalitet på besigtigelsestidspunktet.
  • Vær sikker på at handelsundersøgelsen passer til hesten du er ved at købe. Folk kan godt finde på at snyde med dette.

Kontakt os og hør nærmere

Har du nogle spørgsmål til os, ønsker du yderligere råd eller skal du have foretaget en handelsundersøgelse af hest er du naturligvis velkommen til at kontakte os på tlf. 57 64 10 33. Du kan også skrive til os på e-mail mail@hesteklinik.dk eller benyt vores kontaktformular her på siden. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.Har du nogle spørgsmål til os, ønsker du yderligere råd eller skal du have foretaget en handelsundersøgelse af hest er du naturligvis velkommen til at kontakte os på tlf. 57 64 10 33. Du kan også skrive til os på e-mail mail@hesteklinik.dk eller benyt vores kontaktformular her på siden. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontakt os på

57 64 10 33

eller skriv til os på

×
Menu
Ring op