Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 73 70 67 02

Sundhedsundersøgelse

Hvad foregår der ved en sundhedsundersøgelse?

Ved en sundhedsundersøgelse foretager dyrlægen altid en grundig undersøgelse af patienten. Det omfatter en almindelig undersøgelse af:

 • Øjne: Øjenes og øjenlågenes udformning og evt. øjenflåd undersøges
 • Tænder: Mælketænder, tandstilling og tandkød undersøges
 • Ører: Øreflapperne efterses for rødme, sår mv. og med otoskop undersøges ørerne bl.a. for øregangsbetændelse og øremider
 • Hud og pels: Pelskvaliteten gennemgås, og der kigges efter skæl og utøj (lopper og pelsmider). Samtidig undersøges for hudforandringer i form af fx. sår, rødme, hårtab, pigmentering eller svulster
 • Lymfeknuder: De lymfeknuder der ligger under huden mærkes igennem for at afsløre, om der er infektion i bestemte områder af kroppen
 • Hjerte og lunger: Med stetoskop lytter dyrlægen på hjerte og lunger for at afsløre evt. mislyde
 • Ben og poter: Leddene mærkes igennem, hvis der er mistanke om hævelser eller smerte. Poter og klør kontrolleres
 • Brystkirtler og ydre kønsorganer mærkes igennem for at undersøge for f.eks. svulster eller betændelse
 • Bughulen mærkes evt. igennem
 • Analkirtler tømmes ved mistanke om problemer
 • Dyret vejes
 • Hvalpe undersøges desuden for navlebrok, ganespalte, og om testiklerne er kommet ned i pungen

Ejeren udspørges om han/hun har observeret noget unormalt. Er du gået til din dyrlæge med et specielt problem, vil dyrlægen i sin undersøgelse specielt koncentrere sig om det organsystem, der udviser symptomerne for at stille en diagnose. Sommetider kræver det yderligere undersøgelser f.eks. blodprøve- eller urinundersøgelse, røntgen eller scanning. Hvis det er tilfældet, indlægges patienten med det samme, eller der aftales tid til en anden dag, hvis det ikke er et akut problem.
Alle patienter har deres eget journalkort i vores computersystem, som følger patienten gennem hele livet.

Hvorfor skal mit familiedyr til sundhedsundersøgelse?

En sundhedsundersøgelse hos din dyrlæge af din hund eller kat er en vigtig forebyggende foranstaltning for at opretholde et sundt dyr. Sundhedstjekket kan afsløre sundhedsproblemer, du endnu ikke selv har været opmærksom på. Hvis problemerne opdages i tide, f.eks. tandlidelser, svulster eller stofskiftelidelser, er der en realistisk chance for fuldstændig helbredelse – det er som regel også billigere at rette op på. Sommetider opdager du, at et kæledyr du syntes var ved at blive gammelt, faktisk kvikker op og bliver sig selv igen.

Hvor ofte skal mit kæledyr til sundhedsundersøgelse?

Lidt populært kan man sige, at når hunden eller katten er blevet et år ældre, svarer det til, at vi mennesker er blevet 7 år ældre. Det betyder, at de fysiologiske processer og ældningen går langt hurtigere hos vore kæledyr. På den baggrund anbefaler de fleste dyrlæger, at dit kæledyr får foretaget en årlig sundhedsundersøgelse. Så erkendes de fleste sygdomme tidligt i sygdomsforløbet, og din dyrlæge er opmærksom på de sygdomme, der er typiske for din race og den alder, den har.

Tønder Dyrehospital
Håndværkervej 3
6270 Tønder


Tlf:  73 70 67 02
Email: kontakt.toender@vetgruppen.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 15.00

Følg os

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv