Skip to main content

Det sidste farvel

At sige farvel til sin bedste ven er en svær og tung proces. Det kan være en utrolig følelsesladet oplevelse, hvilket er helt naturligt.

Det kan være svært at kontrollere, hvornår det er tid til at sige farvel til sit kæledyr. Er du i tvivl om dette kæledyrs livskvalitet fx i forbindelse med ændringer i adfærd, nedsat energiniveau eller nedsat appetit, står vi altid til rådighed med en vurdering og anbefaling.  

Når den svære beslutning er taget, vil vi på klinikken altid bestræbe os på at opfylde jeres ønsker og behov. 

Hvordan foregår det?

En aflivning kan foregå enten på klinikken eller i jeres hjem har betydning for jeres ønsker og behov. Vi lader det være op til jer som familie at beslutte, hvor mange Jeg ønsker at være til stede, og hvorvidt jeg ønsker at være med under hele processen eller sige farvel til jeres kæledyr undervejs. 

Selve aflivningen er en fredelig proces, hvor dyrlægen giver til indsprøjtninger. Den første er en bedøvende indsprøjtning, som får dyret til at falde i en dyb søvn i løbet af 5-10 minutter. Når dyret ikke længere er ved bevidsthed giver den anden indsprøjtning, som indeholder en overdosis af sovemedicin. Inden for få minutter herefter holder hjertet op med at slå, og indtil da kan der forekomme reflekser oftest i form af dybe vejrtrækninger.  

Hvad sker der efter en aflivning?

Det er op til jer som familie at afgøre, hvad der skal ske efter aflivningen. Der er mulighed for, at I kan tage jeres kæledyr med hjem og begrave i haven eller I kan lade os beholde kæledyret på klinikken og få sendt det til kremering. Vælger I kremering kan asken fås tilbage i en urne eller et såkaldt askesmykke. Kontakt os endelig, hvis I overvejer at få en urne eller askesmykke, så gennemgår vi muligheder med jer. 

Kontakt os på
eller skriv til os på
kontakt.trehoeje@vetgruppen.dk
×
Menu
Ring op