Skip to main content

Det sidste farvel

At sige farvel til sin bedste ven er en svær og tung proces. Det kan være en utrolig følelsesladet oplevelse, hvilket er helt naturligt.

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er tid til at sige farvel til sit kæledyr. Er du i tvivl om dit kæledyrs livskvalitet – Oplever du f.eks. ændringer i dyrets adfærd, nedsat energiniveau, nedsat appetit eller noget helt fjerde så står vi altid til rådighed med professionel vurdering og anbefaling. Det er vigtigt at huske på, at man som dyreejer har et stort ansvar overfor ens kæledyrs velbefindende, og at de kommer herfra på det rigtige tidspunkt. Beslutningen om et farvel er svær og ofte forbundet med en masse følelser. Her på klinikken står vi derfor altid til rådighed, hvis man har brug for en snak om netop dette. Her på stedet vil vi gerne give følelsen af, at man ikke står alene.

Når den svære beslutning er taget, vil vi på klinikken altid bestræbe os på at opfylde jeres ønsker og behov, så I som ejere og jeres kæledyr får den bedst mulige oplevelse.

Hvordan foregår det?

En aflivning kan foregå enten på klinikken eller i jeres hjem alt efter hvad I ønsker og har behov for. Vi lader det være op til jer som familie at beslutte, hvor mange I ønsker at være til stede, og hvorvidt I ønsker at være med under hele processen eller sige farvel til jeres kæledyr undervejs.

Selve aflivningen er en fredelig proces, hvor dyrlægen giver 2 indsprøjtninger. Den første er en bedøvende indsprøjtning, som får dyret til at falde i en dyb søvn i løbet af 5-10 minutter. Når dyret ikke længere er ved bevidsthed, så giver dyrlægen den anden indsprøjtning, som indeholder en overdosis af sovemedicin. Inden for få minutter herefter holder hjertet op med at slå, og indtil da kan der forekomme reflekser oftest i form af dybe vejrtrækninger. 

Hvad sker der efter en aflivning?

Det er op til jer som familie at afgøre, hvad der skal ske efter aflivningen. Der er mulighed for, at I kan tage jeres kæledyr med hjem og begrave i haven eller I kan lade os beholde kæledyret på klinikken og få sendt det til kremering. Vælger I kremering kan asken fås tilbage i en urne eller i et såkaldt askesmykke, hvis I ønsker dette. Kontakt os endelig, hvis I overvejer at få en urne eller askesmykke, så gennemgår vi muligheder med jer.

Kontakt os på
eller skriv til os på
kontakt.trehoeje@vetgruppen.dk
×
Menu
Ring op