Skip to main content

Dyr kan også udvikle allergi

Allergi kan beskrives som en overreaktion fra immunforsvaret. Hvis dyret er allergisk, vil dets immunforsvar reagere på uskadelige partikler, også kaldet for allergener.

Allergi

Med tiden kan din hund/kats allergi udvikle sig til forskellige typer allergi.

Der er tre overordnet klasser af allergi hos hund og kat:

 1. Foderallergi
  1. Dyret er allergisk overfor et eller flere ingredienser i et foder.
 2. Atopi
  1. Atopi betyder, at dyret er allergisk overfor allergener i omgivelserne. f.eks støv eller pollen
 3. Loppeallergi
  1. Dyret er allergisk over for loppebid

Allergi er et meget almindeligt og udbredt problem hos hunde og katte, hvor de klassiske symptomer på allergien kan vise sig som:

 • Kløe
 • Rødmende hud
 • Hårtab
 • Hud- og øreinfektioner

Ved foderallergi kan der også ses symptomer såsom:

 • Diarré
 • Opkast
 • Mave/tarm problematikker

Det er en svær og lang proces at kurere dyret fuldstændig for allergi, dog er der gennem tiden udviklet specialfoder og behandlingsmuligheder, som gør det muligt at holde dyrene symptomfri, så de stadig kan leve et langt og godt liv.

Diagnostik i forbindelse med allergi

Før diagnosen allergi kan endeligt stilles, kræver det en grundig undersøgelse, ”food-trail” samt evt. blodprøver. Gennem udrednings- og behandlingsforløbet vil vi være i tæt dialog med jer for at skabe den bedst mulige løsning og behandling til jeres dyr.

Med ”food-trial” menes der, at dyret skal spise allergifoder anbefalet netop til dit dyr i mindst 10-12 uger. Dette kan hjælpe til at mindske antallet af allergener dyret udsættes for.
Dvs. dyret må IKKE spise andet end det valgte allergifoder i disse uger.

Når vi tager blodprøver, gøres det, fordi vi kan måle, om der findes antigener i dyrets blod. I tilfælde af at antigenerne findes, kan vi videreteste fokuseret på hvilke antigener, der er tale om. Dette giver et mere præcist og konkret indblik i, hvilke allergener dyret er allergisk overfor og det kan være et meget vigtigt redskab i forhold til et langsigtet behandlingsforløb hos dyret.

Medicinsk behandling er gennem tiden blevet et bredt spænd af muligheder. Hvilken der passer bedst til netop dit dyr, afklares i samråd med dyrlægen.

Kontakt os endelig hvis I har flere spørgsmål, ønsker uddybning eller har mistanke om jeres dyr kunne have allergi. Vi er altid klar til at tage en god snak med jer, samt rådgive og hjælpe jer igennem det.

Kontakt os på
eller skriv til os på
kontakt.trehoeje@vetgruppen.dk
×
Menu
Ring op