Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 7040 5040

Cancerbehandling

Dyrehospitalet Heden tilbyder behandling af kræft hos hund, kat og andre kæledyr ved dyrlæge og onkolog Morten Bentsen

Kræft er den mest hyppige årsag til død hos hunde og katte i Danmark. Men mange kræftformer kan behandles – hvis de bliver opdaget i tide. 

Hver anden ældre hund og kat får kræft

Næsten hver anden hund og kat over ti år får kræft. Men måske er tallet endnu større? Det er nemlig langt fra alle kæledyr, der får stillet en diagnose. Derudover rammer cancer også yngre kæledyr, selvom det typisk er ældre hunde og katte, der bliver diagnosticerede. 

3 mest hyppige former for kræft hos kæledyr

Der findes mange kræftformer. De mest almindelige typer af kræft hos hund og kat er: 

  1. Lymfekræft 
  2. Hudkræft 
  3. Mælkekirtelkræft  

Hvad er prognosen for et kæledyr med kræft? 

Selvom du opdager en knude i huden på dit kæledyr, er det heldigvis ikke altid ensbetydende med, at den har fået kræft. Der findes mange godartede svulster og knuder – men det kan hverken du eller dyrlægen vurdere med hænderne. 

For at dyrlægen kan bestemme, om dit kæledyr har fået en ondartet kræftknude, kræver det en celleprøve. Det er ofte ganske smertefrit for dyret og kan derfor normalt ske uden bedøvelse. Nogle gange er det nødvendigt at supplere med en vævsprøve fra knuden for at kunne stille en præcis diagnose. Det sker naturligvis i narkose. 

Mange knuder kan fjernes ved kirurgi med en god prognose. Men nogle gange er der flere kræftceller tilbage i vævet, der kræver kemoterapi eller strålebehandling. 

Certificeret veterinær onkolog hos Dyrehospitalet Heden

Dyrlæge Morten Bentsen har taget en videregående efteruddannelse i onkologi hos hunde og katte, og har en speciel interesse indenfor kræft og kræftsygdomme hos hunde og katte. Han modtager derfor også mange henvisninger fra andre dyreklinikker og dyrehospitalet i Jylland. Derudover er han medlem af Dansk Selskab for Veterinær Onkologi, hvor han arbejder for at udbrede kendskabet til kræftsygdomme og kræftbehandling af hunde og katte. 

Vidste du, at kan vaccinere din kat mod leukæmi?

Mange katteejere er ikke opmærksomme på, at de kan beskytte deres kat mod leukæmi ved en simpel vaccine.  

Vidste du…?

Sterilisering af din tæve før 1. løbetid nedbringer risiko for mælkekirtelkræft med op til 25%

Sterilisering af din hunkat nedsætter risikoen for mælkekirtelkræft med 50%

P-piller gør risikoen for mælkekirtelkræft tre gange større 

Jeg elsker virkelig deres omsorg


Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

– Helle Jørgensen, katteopdrætter

De er bare grundige hele vejen igennem


Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

– Gitte Møller, katteejer

Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

– Gitte Møller, hundeejer
×
Menu
Ring op
Mail