Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 7040 5040

Reproduktion

Få hjælp til optimal parring, drægtighed og fødsel hos hund og kat. Professionel og omsorgsfuld rådgivning til private og avlere. 

Der er ikke noget bedre end et kuld nyfødte, sunde hvalpe eller killinger. Men nogle gange har naturen brug for  hjælp fra os dyrlæger. 

Hos Dyrehospitalet Heden hjælper vi med almindelige udredninger inden for reproduktion samt akutte og planlagte kejsersnit ved komplikationer.  

Vi tilbyder: 

  • Fertilitetsudredning
  • Rådgivning og optimering af parringsdag med præcis progesteronmålring
  • Inseminering af tæve og hunkat
  • Drægtighedskontrol ved hjælp af scanning
  • Rådgivning om planlagt eller akut kejsersnit 
  • Gennemførelse af planlagt og akut kejsersnit 
  • Opfølgning og rådgivning efter fødslen  
  • Ernæringsrådgivning til drægtige og nyfødte hunde og katte

Hvordan foregår en fertilitetsudredning hos hund og kat? 

Bliver din hunkat eller tæve ikke drægtig? Så kan det være en god idé at booke en fertilitetsudredning og få svar på, om der er nogle problemer, herunder misdannelser og abnormaliteter i underliv og kønsorganer. Den mest hyppige årsag til udebleven drægtighed skyldes dog ofte et forkert parringstidspunkt.

Det mest optimale tidspunkt kan fastsættes ved hjælp af blodprøver, når din hunkat eller tæve er i løbetid. Det første skridt er dog at undersøge kønsorganerne. Det sker ved hjælpe af ultralyd og er ganske smertefrit. Det kan derfor typisk gennemføres uden bedøvelse. Dernæst tager vi en vaginaltest. Det er en celleprøve med en vatpind, der blandt andet kan give svar på sygdom, men også ægløsning. 

Vi hjælper også mange hanhunde og hankatte med fertilitetsudredning. Her tager vi en sædprøve for at teste kvaliteten. 

Præcis progesteronmåling med nyeste teknologi

Som en af få dyrehospitaler i Danmark tilbyder vi en måling af det eksakte niveau af progesteron hos din tæve. På den måde får du vished om det absolut bedste tidspunkt for parring eller inseminering af din hunhund – og kan reagere inden for få timer. 

Jeg elsker virkelig deres omsorg


Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

– Helle Jørgensen, katteopdrætter

De er bare grundige hele vejen igennem


Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

– Gitte Møller, katteejer

Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

– Gitte Møller, hundeejer
×
Menu
Ring op
Mail