Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 7040 5040

Øjenlysning

Dyrehospitalet Heden har en af Danmarks få autoriserede øjenpaneldyrlæger i Danmark. 

Et stort antal kæledyr mister deres syn hvert eneste år. Mange på grund af ulykker, men flere desværre også på grund af mangelfuld eller forkert behandling af en øjenlidelse eller øjensygdom. 

Få tryghed og vished hos vores øjenekspert 

Dyrlæge Anne Svane er autoriseret øjenpaneldyrlæge som en af syv andre dyrlæger i Jylland. Hun er desuden medlem af Den Danske Dyrlægeforenings Øjendyrlægepanel og Dansk Selskab for Veterinær Ophthalmologi. Det betyder, at hun blandt andet er autoriseret til at udrede og behandle arvelige og ikke arvelige øjensygdomme og øjenlidelser – ikke mindst i forhold til avl af hunde.

Anne Svane modtager også henvisninger fra andre dyrlæger og dyrehospitaler til øjenlysning, øjenbehandling og kirurgiske indgreb i øjne og øjenomgivelser. 

Hvorfor er en øjenlysning vigtig?

Det er altid fornuftigt at bestille en øjenlysning til din hund for at få et grundigt tjek af øjenenes sundhedstilstand. En øjenlysning giver desuden svar på, om din hund har arvelige sygdomme som grå stær, unormale forhold i linse og nethinde og meget mere.

Flere racer bliver kun godkendt til avl af flere organisationer og klubber, hvis de har gennemført en autoriseret øjenlysning.

En øjenundersøgelse varer cirka 30 minutter og er smertefri for din hund. 

Sådan passer du bedst på dit kæledyrs øjne

Nogle øjenproblemer er mindre alvorlige og kan let behandles med medicin, når dyrlægen har stillet den rette diagnose. Andre kræver resolut handling og måske et kirurgisk indgreb hos en dyrlæge, der er uddannet øjenspecialist.

Grundlæggende anbefaler vi, at du booker tid til et årligt sundhedstjek, hvor vi også tjekker dit kæledyrs øjne for tegn på forandringer, sygdomme og lidelser.

Læs også vores artikler med tips til at spotte og forebygge øjenproblemer.

Jeg elsker virkelig deres omsorg


Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

– Helle Jørgensen, katteopdrætter

De er bare grundige hele vejen igennem


Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

– Gitte Møller, katteejer

Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

– Gitte Møller, hundeejer
×
Menu
Ring op
Mail