Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 7040 5040

Røntgenundersøgelse

Røntgenbilleder er vigtige til at stille en diagnose på kæledyr, der ikke selv kan fortælle, hvor det måske gør ondt. 

Hos Dyrehospitalet Heden tager vi et væld af rutinemæssige røntgenundersøgelser hver dag. Vi bruger blandt andet røntgenbilleder til at bestemme tilstanden for hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD) og halthedsproblemer. Røntgenbilleder gør det let at stille en diagnose.

Røntgenundersøgelser kan også være relevante ved mistanke om fremmedlelgemer og skader i led og knogler. Vi anvender for eksempel ofte vores digitale røntgen til at undersøge tilskadekomne dyr for brud eller andre skader. 

Røntgenbilleder kan også afsløre tarmslyng, vævsforandringer og cancer – herunder metastaser i lungerne. 

Skal du avle på din hund?

Vi anbefaler, at du bestiller en røntgenundersøgelse af din hund, inden den bliver brugt til avl for at udlede HD og AD. 

Værd at vide inden røntgenundersøgelse

Vores veterinærsygeplejersker assisterer altid dyrlægen, når vi tager røntgenbilleder. Dels for at håndtere dyret så nænsomt som muligt, dels så kroppen ligger i den rette position. Alligevel giver vi altid dit kæledyr noget beroligende, så det er roligt og ligger helt stille, så vi får det bedste resultat. Det er afgørende, at billedet er af den bedste kvalitet – ikke mindst ved alvorlige diagnoser.

Vi anbefaler desuden, at dyret ikke lige har spist, da en fyldt mavesæk kan skygge for andre organer, hvis der skal tages billeder i den region. 

Vi kan også tage røntgenbilleder af tænderne

Med vores digitale tandrøngten har vi også mulighed for at tage billeder af mundhulen og vurdere tilstanden under tandoverfladen. Røngtenbilleder kan for eksempel afsløre smertefulde tandresorptioner hos katte – hvor tænderne er smuldret væk.

Vi anvender altid tandrøngten til kontrol ved tandudtræk. 

 • Jeg elsker virkelig deres omsorg


  Jeg sætter stor pris på, at de altid tager sig god tid – både til mig og mine dyr. Man er ikke bare en i rækken, og det giver mig tryghed. Og så er der bare en rigtig rar stemning og god kemi. Når jeg går ud af døren igen, ved jeg, at vi begge har fået den bedste behandling.

  – Helle Jørgensen, katteopdrætter
 • De er bare grundige hele vejen igennem


  Jeg kender ingen dyrlæger, der er så grundige som dem. Overhovedet. De konfererer altid med hinanden, så de udnytter de bedste kompetencer. De ringer også altid og briefer en undervejs, når man har et dyr indlagt – men også, når man er taget hjem. Det er altså bare god service!

  – Gitte Møller, katteejer
 • Jeg vil anbefale dem til hele Danmark


  Jeg føler, at både mine hunde og jeg er i centrum, når vi er der. De tager altid imod med en enorm ro og varme – også selvom det er en søndag morgen. De er dygtige og udviser en hensyntagen uden lige. De er simpelthen de mest kompetente dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der findes. Jeg vil anbefale dem til hele Danmark!

  – Gitte Møller, hundeejer

Dyrehospitalet Heden

Dæmningen 23,
7400 Herning

T: 7040 5040 (døgnåben)
E: kontakt.heden@vetgruppen.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00
Herudover mod vagttillæg

Butik:
Mandag-Fredag kl. 08.00 - 17.00

FIND VEJ

© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Mail