Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
24/7 vagt telefon: 7040 5040
 • Lider din hund af separationsangst?

  Separationsangst ses hos 14% af alle hunde uanset race og alder. Se listen over symptomer på angst, stress og mistrivsel.

Er din hund bange for at være alene hjemme? 

Som hundeejer kan du nok nikke genkendende til, er der et helt særligt bånd mellem hunden og dens ejer. Et unikt venskab, der bygger på kærlighed og tryghed.

Da hunden fra naturens side er et flokdyr, er det helt naturligt, at den knytter et tæt bånd til sine flokmedlemmer. Men det kan desværre også udvikle sig i en negativ retning til separationsangst.

Hvad er separationsangst?

Separationsangst kan let forveksles med utryghed ved at blive ladt alene. Det kan være svært at skelne mellem de to, da begge problemer har mange af de samme symptomer.

Forskellen er, at separationsangst er en lidelse. Den opstår hovedsageligt, når hunden er alene hjemme. Ved hunde med separationsangst vil de symptomer, som kan definere både separationsangst og alene hjemme-problemer, forekomme i en mere ekstrem grad.

Symptomer på separationsangst hos hunde

Symptomerne på separationsangst varierer meget fra hund til hund. Ofte er det kun nogle af symptomerne der viser sig, når hunden lider af separationsangst.

Hyppige og generelle tegn på separationsangst:

 • Hyler eller gør
 • Tisser eller laver afføring indenfor
 • Gnaver i sko, møbler og dørkarme

Mere sjældne tegn på separationsangst:

 • Udviser overdreven glæde når ejer kommer hjem
 • Manglende appetit
 • Lavt aktivitetsniveau
 • Ukontrollabel savlproduktion
 • Diarré
 • Opkast

Symptomerne ovenfor er uspecifikke og kan være tegn på andre sygdomme eller lidelser. Det er også en god idé at lægge mærke til, om din hund slikker sig mere end normalt. Det er ofte et tegn på stress eller utilpashed.

Læs også: 6 ting der stresser din hund

Hvad er årsagen til separationsangst?

Det er svært at sige, præcis hvorfor hunde får separationsangst. Det kan være en medfødt arvelig lidelse, men det kan også skyldes det miljø, hunden lever i. Ofte udvikler det sig helt fra hunden er hvalp.

Du bør være opmærksom på, om din hunds behov bliver tilgodeset. Er du bevidst om, hvad racen kræver? Det kan være en stor stressfaktor for hunden, hvis dens naturlige behov ikke bliver tilfredsstillet. Det kan i værste tilfælde føre til mistrivsel.

Separationsangst kan også opstå som følge af ændringer i dine eller din hunds rutiner. Har du pludselig mindre tid til hunden? Eller skal den være alene i længere tid ad gangen? Så kan den blive uforstående over for situationen. Vi kan desværre ikke fortælle vores bedste ven, at den ikke skal være bekymret.

Læs også: Hvordan hjælper jeg bedst min hund mod separationsangst?

Skæld ikke din hund ud! 

Har din hund ødelagt noget, mens du har været væk? Så undlad at skælde ud, da din hund ikke vil forstå, hvorfor du skælder ud. Det kan ende med, at din hund bliver endnu mere utryg ved at være alene hjemme og i værste fald utryg ved dig.

×
Menu
Ring op
Mail