Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
81 81 77 81

ID-MÆRKNING

AF HUND OG KAT

ID-mærkning af hund og kat

Chipning af hund

I Danmark er det lovpligtigt, at hunde er chippet og registreret i Det Danske Hunderegister inden den fylder 8 uger og forlader opdrætter. Dette skal man være opmærksom på inden man henter hvalpen fra opdrætter.

Chipningen foregår ved at injicere en individuel mikrochip under huden i venstre side ved skulderbladet. Dyrlægen kan vælge at lægge en forudgående lokalbedøvelse inden chippen injiceres.

Via en chipaflæser kan dyrlægen og politiet identificere hunden og dermed ejeren.  

Denne procedure kræver ikke narkose, men er særdeles effektfuld med lidt godbider og kærlighed.

Øretatovering

Fordele:

  • Synligt at katten har en ejer.  

Ulempe:

  • Tatoveringen kan med tiden blive svær at læse og dermed finde frem til ejeren. 
  • Øretatovering kræver fuld bedøvelse grundet smerte, derfor gøres dette ofte i forbindelse med neutralisation, hvor katten alligevel er i fuld bedøvelse.  

ID-mærkning af kat

Loven påbyder ikke mærkning og registrering af katte i Danmark, men da mærkning gør det muligt for dyrlægen eller internatet at hjælpe den tilskadekomne, bortløbne eller stjålne kat hjem til ejeren kan mærkning kun anbefales. Dette gælder også indendørskatte, da vi ofte oplever at disse alligevel er smuttet ud.

Der kræves ID-mærkning af katte som skal rejse til andre EU-lande. Mærkning af katte foregår vha. chip, øretatovering eller begge dele. 

Chip

Fordele:

  • Forsvinder ikke med tiden som øretatovering, kan altid læses via en chipaflæser 
  • Kan foretages uden narkose  
  • Man kan få en kattelem, som registrerer den specifikke chip, således at andre katte ikke kan komme ind.  

Ulempe:  

  • Ikke synligt at katte er chippet og dermed har en ejer. Det kan derfor være en god ide samtidig med chipning at tatovere et lille ”C” i øret som indikerer at katten er chippet.

Vi anbefaler

Som udgangspunkt anbefaler vi en kombination hvor katten chipmærkes og får lavet et ”C” i øret. 

Ring til os

Du kan bestille tid hos din dyrlæge i Valby ved at ringe til mandag-torsdag mellem 8.00 – 17.00 og fredag mellem 8.00 – 16.00 på telefon 81 81 77 81.

Ved akut sygdom kan du døgnet rundt ligeledes benytte telefonnummer 81 81 77 81. Vær dog opmærksom på vagttillæg uden for normal åbningstid.

Vi er her for at hjælpe!

Kontakt os

×
Menu
Skriv
Ring op