Tilbage til vetgruppen.dk
81 81 77 81
  • ID-MÆRKNING

    PÅ VALBY DYREHOSPITAL

Hund

I Danmark er det lovpligtigt, at hunde skal være chippet og registreret i Det Danske Hunderegister inden den fylder 8 uger og forlader opdrætter. Dette skal man være opmærksom på inden man henter hvalpen fra opdrætter.

Chipning af hund

Chipning er et kortvarigt indgreb med en forholdsvis lille smertepåvirkning. Ved chipning kan dyrlægen vælge at lægge en forudgående lokalbedøvelse. Hos os lægges altid en lokalbedøvelse som det første, hvorefter vi foretager det almene sundhedstjek. Konsultationen sluttes af med selve chipningen.

Kat

Loven påbyder dog ikke mærkning og registrering af katte i Danmark.  Men da mærkning gør det muligt for dyrlægen eller internatet at hjælpe den tilskadekomne, bortløbne eller stjålne kat hjem til ejeren kan mærkning kun anbefales! Dette gælder også indendørskatte, da vi ofte oplever at disse alligevel er smuttet ud. Mærkning af katte foregår vha. chip, øretatovering eller begge dele.

Chipning af kat

Chipning er et kortvarigt indgreb med en forholdsvis lille smertepåvirkning. Ved chipning kan dyrlægen vælge at lægge en forudgående lokalbedøvelse. Hos os lægges altid en lokalbedøvelse som det første, hvorefter vi foretager det almene sundhedstjek. Konsultationen sluttes af med selve chipningen. Chipning har den fordel, at chippen aldrig forsvinder, og derfor altid kan læses – ulempen er, at det ikke er synligt, at katten er chippet, og dermed at katten har en ejer.

Øretatovering på kat

Da det at blive øretatoveret er forbundet med stor smerte, foregår øretatovering altid i fuld narkose, og efter at katten er smertebehandlet. For mange katteejere er det derfor naturligt, at få katten øremærket i forbindelse med sterilisation eller kastration, hvor katten allerede er under narkose. Øretatovering har den fordel, at det er synligt for alle, at katten har en ejer – ulempen er, at tatoveringen med tiden kan blive mere eller mindre ulæselig.

Narkose

Da øretatovering foregår altid under fuld narkose, hvorfor vi anbefaler, at dyret møder fastende, da dette forbygger opkast og fejlsynkning heraf i forbindelse med narkosen. Vores dyrlæger foretager altid et grundigt sundhedstjek af dyret inden narkose. Ved sundhedstjekket lægges der særligt vægt på kredsløbs- og respirationsfunktion. Som regel er sundhedstjekket tilstrækkeligt, men hos ældre og/eller svækkede dyr kan dyrlægen i visse tilfælde vurdere, at en blodanalyse forud for narkosen er ønskelig. Dyrlægen bruger resultatet til at dyrets evne til at nedbryde og udskille narkosemidlet. Det koster lidt ekstra, men er for dit dyrs sikkerhed. Dog er der for alle dyr, som hos mennesket, uanset alder og sundhedsstatus altid en lille risiko for dødsfald i forbindelse med narkose. Også selvom der er lavet en blodanalyse.

Ring til os

Du kan bestille tid hos din dyrlæge i København ved at ringe til os alle hverdage mellem 8.30 – 18.00 på telefon 81 81 77 81.

Ved akut sygdom kan du døgnet rundt ligeledes benytte telefonnummer 81 81 77 81. Vær dog opmærksom på vagttillæg uden for normal åbningstid.

Vi er her for at hjælpe!

Kontakt os

VALBY DYREHOSPITAL
Vigerslevvej 132
2500 Valby

Tlf: 81817781
Email: kontakt.valby@vetgruppen.dk
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 18.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 18.00
Fredag   08.30 – 16.00
Lørdag   10.00 – 16.00 (butik)
Søndag  10.00 – 16.00 (butik)

FIND VEJ

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Skriv
Ring op