Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
81 81 77 81
  • VACCINATION

    AF KAT

Vaccination af kat

Er det nødvendigt at vaccinere min kat?

De fleste katteejere ønsker det bedste for deres kat, og dette indebærer selvfølgelig, at den er sund og rask. Mange af de sygdomme katte rammes af kan forebygges, men kun hvis katten bliver ordentligt vaccineret. Hos VET Gruppen vaccinerer vi hver dag masser af katte, så kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan du bedst beskytter din lille ven.     

Hvordan foregår vaccinationen af min kat?

En vaccination, lige meget om det er af mennesker, hunde eller katte, går ud på at udsætte kroppen for en mild udgave af den virus man vaccinerer imod, da immunforsvaret på denne måde kan lære at genkende virussen og bekæmpe den, hvis den en dag skulle møde den i den “ægte” udgave. Når vi foretager vaccination af katte på Valby Dyrehospital indleder vi altid med et sundhedstjek. Da man udsætter kroppen for en vira, bør man nemlig aldrig vaccinere katte, der ikke er 100% raske. Vaccinen sprøjtes skånsomt ind under huden i nakken, hvor katten stort set ingen føling har. Der er altså ingen smerte forbundet med vaccinationen.

Hvad vaccineres derimod?

Der kan være flere forskellige faktorer at tage hensyn til, fx hvor i landet du bor, og hvilke sygdomme der er i udbrud, men som hovedregel vaccinerer man katte mod kattesyge (parvovirus) og katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og i nogle tilfælde også chlamydia og smitsom leukæmi.  

Er der andet jeg skal være opmærksom på?

Katten skal vaccineres for første gang, når den er omkring 8-12 uger gammel, da den herefter ikke længere modtager de beskyttende antistoffer fra moderens mælk. Hvor ofte katten skal vaccineres i sit voksenliv, afhænger af dens leveforhold. Som katteejer skal man være opmærksom på, at katte der ofte tilbringer tid i internater, deltager i udstillinger eller opholder sig andre steder med eventuelle ikke-vaccinerede katte, skal vaccineres oftere end normalt. Derudover skal du altid tjekke, at katten har fået de nødvendige vaccinationer, inden du tager den med på ferie til udlandet.  

Ring til os

Du kan bestille tid hos din dyrlæge i Valby ved at ringe til mandag-torsdag mellem 8.00 – 17.00 og fredag mellem 8.00 – 16.00 på telefon 81 81 77 81.

Ved akut sygdom kan du døgnet rundt ligeledes benytte telefonnummer 81 81 77 81. Vær dog opmærksom på vagttillæg uden for normal åbningstid.

Vi er her for at hjælpe!

Kontakt os

×
Menu
Skriv
Ring op