Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 21 47 00 22

Faciliteter

 Vi passer på jeres dyr

FACILITETER

De rette faciliteter betyder at man kan stille den korrekte diagnose. Derfor går vi op i at faciliteterne er i orden.

Smådyrsklinik

Den 1. december 2014 åbnede vi op for vores  smådyrsklinik på Storegade 26 i Broager. Klinikken råder over operationsstue, konsultationsrum, laboratorium, røntgenafdeling, tandbehandlingsfaciliteter og opvågningsbure.

Røntgenapparat

Med i bilen har vi et mobilt røntgenapparat. Det er et såkaldt direkte system, så billederne kan ses på en skærm to minutter efter de er taget. Når hesten skal have taget røntgenbilleder kræver det, at der er god plads omkring den og ikke for meget trafik af andre heste og ryttere og hesteejeren skal selv hjælpe til med at holde røntgenkasetten. Vi tager røntgenbilleder af ben, ryg og hoved (tænder og bihuler).

Røntgenbilleder af smådyr foregår på klinikken. Vi kan tage røntgenbilleder af samtlige knogler og organer og er også godkendt til at tage billeder til bedømmelse af AA og HD.

Ultralydsscanner

Vi har en hestescanner med, som vi bruger i forbindelse med reproduktion til scanning af follikler og drægtigheder samt til scanning af sener i forbindelse med halthed.

På klinikken har vi en mere avanceret scanner til scanning af smådyr. Vi foretager især drægtighedsscanninger samt organscanninger af f.eks lever, blære og nyrer.

Tandraspere

Vores udstyr til tandraspning består af en el- tandrasper med tilhørende forskellige slibehoveder samt et sæt manuelle tandraspere med forskellige vinkler og længder. Som fiksering bruger vi enten en grime til ophæng eller et stativ med hovedstøtte. Vi prioriterer kvaliteten af tandraspningen meget højt og har en stor rutine indenfor tandraspning og det er herudfra, at vi har valgt vores udstyr.

Laboratorieudstyr

På vores klinik har vi et laboratorium, hvor vi ved hjælp af vores avancerede blodprøveapparat selv kan analysere blodprøver for de mest gængse sygdomme. Svaret forefindes med det samme. Ved udvidede undersøgelser sender vi prøverne med kurér til et større laboratorium i Tyskland.

I laboratoriet kan vi undersøge hestegødning for ormeæg. Vi anbefaler, at man får hestene tjekket forår og efterår. Enhver ormebehandling bør baseres på en forudgående gødningsundersøgelse. Undtaget herfor er føl og drægtige hopper.

I laboratoriet tjekker vi også for ringorm, øremider hos kat og hund og hårsækmider og pelsmider hos hund.

I forbindelse med blærebetændelse eller urinsten foretages simple urinundersøgelser.

Efter inseminering af heste eller hunde kigger vi på sædcellemotiliteten i sæden.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 21 47 00 22 eller send en mail på kontakt.koerende@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Mail