Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 10 95 55

NYTÅR

Dyrlæger for familiens kæledyr i Aarhus og omegn

ANGST FOR FYRVÆRKERI

Fyrværkeri kan være en overvældende oplevelse. Flot, spændende og fascinerende for de fleste mennesker, men for MANGE hunde og katte er oplevelsen skræmmende.

Dyrets ubehag eller angst kan være forbundet med både lydene og de kraftige lysblink. Ofte hører dyret lydene længe før os og derfor kan dyrets angst for fyrværkeri starte allerede i december måned når de første spredte raketter bliver fyret af.

Fakta om angst:

Det er en vigtig og naturlig mekanisme at føle angst. Det gør at vi ikke vover os ud i situationer der kan være farlige for os. Angsten kan tage overhånd og kan forværre sig selv – altså blive en ond cirkel.

Angst der allerede er ”brændt ind” i hjernen, er næsten umulig at fjerne. Dog kan man med den rette positive træning forbedre tilstanden. Hvis dyret først føler angst i en given situation, kan angsten let associeres med andre ting og derved forværres situationen.

Fx er det ikke sikkert, at en hund er bange for lysglimt, men efterfølges de af et højt brag (som hunden er bange for) så forbindes lysglimtet i sig selv også med noget farligt. Efterfølgende risikerer man så, at hunden også bliver bange for lysglimt, selvom det ikke efterfølges af et brag.

Stress stimulerer den del af hjernen, der skaber frygt, mens det hæmmer evnen til at lære og handle konstruktivt.

Er dit kæledyr angst, så kom ind til os og få en snak om hvad vi kan gøre for jer. Husk at komme i god tid, hvis dit kæledyr er fyrværkeriangst.

×
Menu
Ring op
Mail
Online Booking