Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 10 95 55

TIPS TIL ET TRYGT NYTÅR

Dyrlæger for familiens kæledyr i Aarhus og omegn

TIPS TIL ET TRYGT NYTÅR

Lad ikke din hund løbe løs op til nytårsaften. Luft den i snor, da den let kan blive forskrækket og løbe væk, hvis der pludselig fyres krudt af.

 Nogle hunde prøver at fange fyrværkeriet og kan let komme alvorligt til skade hvis det lykkes. Sørg for at din kat har en kattebakke indenfor, så den ikke behøver at komme ud når mørket falder på – kattelemmen kan også med fordel lukkes.

 Luft din hund rigtig godt af om formiddagen og eftermiddagen d. 31. december, så den kun skal ud på en lille tissetur eller ud i haven om aftenen. Gå gerne en ekstra lang tur og træn lidt med den i løbet af dagen, så den bliver godt træt til om aftenen.

 Undgå vilde aktiviteter, fx boldspil, der kan stresse hunden, da det kan forværre angsten om aftenen.

 Undgå så vidt muligt andre stress-faktorer, som hidser din hund op (berusede mennesker, der ikke respektere hundens grænser, truthorn, bordbomber mm.)

 Lad aldrig dyrene være alene hjemme nytårsaften. Hvis du bor et sted med meget larm og ballade, kan det være en fordel, at tage i sommerhus eller lade dyret ”fejre nytår” i en kennel ude på landet.

 Vær selv rolig og afslappet og optræd så dagligdags og ubekymret som muligt.

 Du må gerne sætte dig hos din hund og berolige dem med rolige ord, berøring og godbidder. Sørg dog for selv at være rolig og undgå at ”ynke” din hund.

 Lad dyret have et gemmested – om det er under sengen, på badeværelset eller i kurven er lige meget. Accepter at dit dyr gerne vil gemme sig, når det bliver bange.

 Ved at tilbyde en lille bunke forskellige tæpper på et sted har hunden noget af grave og gemme sig i, og det kan hjælpe på dens stressniveau at have mulighed for selv at handle.

 Skæld aldrig dit dyr ud for at reagere på fyrværkeri, uanset om den trækker sig væk eller reagerer med ophidselse eller gøen.

 Rul gardinerne for og lad radioen eller tv’et køre. På den måde undgår man de værste lysglimt og ”camouflerer” lyden en smule.

 Luk ALDRIG dit dyr ud omkring midnat – du kan ikke vænne dit dyr til høje brag ved at tvinge det ud. Selvom din hund eller kat ikke er bange, kan de hurtigt blive det. Én gang bange – altid bange!

 Pas på dagen efter! Der kan ligge glasskår og ubrugt fyrværkeri udenfor, som dyrene kan komme til skade på. Hold hunden i snor til der er ryddet op og til det sidste krudt er skudt af.

×
Menu
Ring op
Mail
Online Booking