Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
7060 2124 

HISTORIER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Grenå og Djursland

HISTORIER
 

Læs historier om smådyr fra det virkelige liv. Vi advarer. Der er kan forekomme stærke billeder. 

 • Sterilisation af brun bjørn

  Sterilisering af 2 brunbjørne i Skandinavisk Dyrepark

  Denne operation havde jeg aldrig udført, men havde en forventet formodning om at de anatomiske forhold ligner hundens. Den første bjørn blev bedøvet (luftgevær med bedøvelsespil). Der blev anlagt lokalbedøvelse i indsnitsstedet, og der blev åbnet til bughulen.

  Så skulle alt være klar til at fjerne både æggestokke og livmoder.

  MEN….hvor i alverden er æggestokkene ??? De var absolut ikke at finde på den plads, hvor sådanne findes hos en hund.

  NÅ….så måtte jeg jo finde livmoderen, og herefter finde frem til æggestokkene. OG milde himmel…..livmoder og æggestokke var ikke større end hos en lille 20 kg´s hund.

  Operationen blev udført, og der blev brugt lang lang tid på at få syet det alt alt for lange indsnit sammen.

  Vedhæftede billeder viser operationen på bjørn nummer 2, der viser et nødvendigt indsnit på ca 10 cm for at fjerne æggestok og livmoder.

 • Kejsersnit af gravhund

  Gravhunden Chili

  En lille Gravhund ved navn Chilli skulle drægtighedsscannes på klinikken i Grenå. Ejer var meget spændt for det var første gang hendes hund skulle have hvalpe.

  Chilli blev scannet og derinde lå de dejligste små hvalpe og hyggede sig. Der var en hvalp der skilte sig ud fra flokken, den lignede fuldstændig en lille vingummibamse!

  Mon drægtige hunde, ligesom mennesker, kan få mærkelige madvaner? I så fald må lille Chilli have været et smut i Haribo posen.

  Den 17.02.12 fødte Chilli ved kejsersnit 4 små hvalpe, som vi var så heldige at få lov, at hilse på. De blev stolt vist frem til kollegaerne her på klinikken i Grenå.

 • Fremmedlegmeoperation af hund

  Sokkespiseren Kato

  I slutningen af november måned 2016 kom der en sød Labrador, Kato ind på Grenaa Dyrehospital. Han kastede desværre op og var nedstemt og meget anderledes i forhold til hvordan han plejede at være. Han var slet ikke lige så klassisk glad, som en labrador nu kan være. Efter en grundig undersøgelse af vores dyrlæge, samt snak med ejer, så har Kato sandsynligvis spist en sok. Han har nemlig en forhistorie med at spise sokker, de er dog altid kommet ud igen og Kato havde netop et par dage forinden kastede en sok op.

  Dyrlæge og ejer beslutter, at Kato skal indlægges til kontrastundersøgelse, så vi kan se på røntgen om der er passage gennem tarmen.

  Kato bliver indlagt til smertestillende behandling og væskebehandling, samt kontrastundersøgelse. Efter kontrasten er blevet indgivet er det tydeligt på røntgenbilledet, at der sidder et fremmedlegeme i tarmen. Efter kontakt med ejer bliver det besluttet, at Kato skal opereres og have fjernet fremmedlegemet.

  Kato bliver bedøvet og dyrlægen gik ind gennem bugvæggen. Da man kommer ned til tarmen, kan man tydeligt se, at tarmen er meget rød og irriteret. Da dyrlægen mærker hele tarmen igennem kan man mærke, at der sidder noget meget stort og blødt fast i tarmen. Tarmen bliver åbnet op, og ud kommer der en lang herresok!

×
Menu
Ring op