Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 66 12 12 77

CT SCANNING
 

Scanning af dele i kroppen

CT SCANNING AF DYR 
 

Hunde og katte kan på samme måde som mennesker blive ramt af sygdom, skader eller ulykker, der kræver grundig undersøgelse.

Kalundborg Dyrehospital er udstyret med CT scanner. Denne gør det muligt grundigt at undersøge alle dele af dit kæledyrs krop. På den måde har vi både den viden og det udstyr, der skal til for at sikre den mest optimale undersøgelse, diagnosticering og behandling af dit kæledyr.
CT scanning er derfor et super vigtigt redskab i forbindelse med mange komplicerede sygdomme og forude for en kompliceret ortopædisk operation.

Moderne teknologi og bedøvelse

I mange tilfælde undersøges hunde og katte ved hjælp af traditionel røntgenbehandling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at se strukturerne i 3D og i en bedre detaljegrad. I sådanne tilfælde vil CT oftest være at foretrække.

Ved CT scanning af din hund eller kat har det stor betydning, at kæledyret ligger stille, mens scanningen foretages. Derfor vil alle patienter altid være i narkose under scanningen, og det betyder også, at den skal komme fastende. Mange CT scanninger foretages på syge dyr, hvorfor en sikker narkose er ekstra vigtig. Patientens sikkerhed er af første prioritet, hvorfor at CT personalet både er erfarne og efteruddannet. 

Sådan foretages en CT scanning

Jeres hund eller kat vil altid først blive undersøgt, inden der indlægges til scanning. Det er vigtigt at patienten er fastet, da han/hun efterfølgende vil komme i en narkose, specielt designet til netop denne. Når patienten er lejret inde i scanneren kan scanningen af din hund eller kat nu påbegyndes. Selve scanningen foregår ved, at røntgenstråler rammer og sendes gennem din hund eller kat fra alle vinkler, således at der tages en lang række 3D billeder. Disse bliver automatisk omdannet til en række tredimensionelle optagelser, som vi efterfølgende grundigt undersøger for evt. sygdomstegn.

Undersøgelse i trygge rammer

For at sikre at CT scanningen af din hund eller kat forløber så trygt som muligt, er der veterinærsygeplejersker og dyrlæge til stede under hele scanningen. Dit kæledyrs hjerterytme og iltmætning overvåges elektronisk under hele narkosen. Dette giver de bedste betingelser for en tryg behandling. Efter narkosen fortsætter vi med at monitorere patienten til den er helt vågen.

Efter endt forløb, sender vi altid både journal, CT optagelser og behandlingsplan til evt. henvisende dyrlæge. 

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5 baseret på 60+ anmeldelser

5,0 stjerner

Anette Larsen

Giver 5 ⭐️
Tak for besøget i dag, super dejligt at hundene os kunne blive vaccineret nu Tove var her alligevel. Dejligt du gav dig tid til at besvare vores datters spørgsmål og at hun os fik lov at mærke og føle.
God weekend.

5,0 stjerner

Tanja Lilly Holst

Jeg har brugt Kalundborg dyrehospital i 15 år. Både til hund , hest og kat. Jeg har altid fået god behandling , både ved akutte tilfælde. Aflivning af hund osv.
Jeg har kun ros til Sonny, som altid er venlig og rar overfor mine dyr.
Der har aldrig været noget at sætte en finger på ham andet end ros! 💪👍😊

5,0 stjerner

Anne Varnaa Ritzau

Jeg har været kunde gennem rigtig mange år, og mine katte og min pony har altid fået god og professionel behandling. Alle på klinikken er altid søde og opmærksomme. En særlig tak til Tove og Sonny som var helt utrolige i forbindelse med at vi måtte tage afsked med vores kat Asterix denne sommer. Tove kom hjem til os på sin fridag, hun havde god tid og rummede så fint en svær situation og at vi var kede af det.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 59552323 eller send en mail på kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kalundborg Dyrehospital
Elmegade 29
4400 Kalundborg


Tlf: 59 55 23 23
kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Følg os
FIND VEJ
×
Menu
Ring op
Skriv