Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 66 12 12 77

Laboratorium

​Ultralyd er højfrekvent lyd, det vil sige, frekvensen på lyden er højere, end det menneskelige øre kan opfatte.

Ultralyd kan være et hjælpemiddel for dyrlægen til at finde ud, hvad hunden fejler. Undersøgelse med ultralyd er smertefri for dyret, og apparatet udsender ikke ioniserende stråler, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at træffe foranstaltninger, som forhindrer stråling, – altså der er ingen strålingsfare ved at bruge ultralyd.

Hvis man skal undersøge en hund med ultralyd, vil det til tider være nødvendigt at klippe pelsen, men i de fleste tilfælde kan scanningen foretages uden klipning, dette gælder også drægtigheds scanninger, der typisk udføres ca. 4 uger efter seneste parring.

Fordi ultralydbølger let trænger igennem bløddele og væske, er der også mulighed for at undersøge hundens indvendige organer, hjerte, lever, nyrer og andet.

Ultralydsscanning kan være et værdifuldt hjælpemiddel til undersøgelse af hunde, men kan ikke erstatte f.eks røntgen og andre undersøgelsesmetoder.

På Kalundborg Dyrehospital anvendes de nyeste scannertyper med de deraf følgende bedste billeder til diagnosticeringer. Senest har vi fået ny kraftig ultralydsscanner vinteren 2014.

Kalundborg Dyrehospital
Elmegade 29
4400 Kalundborg

Tlf: 59 55 23 23
Email: kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Åbningstider

Mandag 08.30 – 17.00
Tirsdag  08.30 – 17.00
Onsdag  08.30 – 17.00
Torsdag 08.30 – 17.00
Fredag   08.30 – 17.00

Følg os
FIND VEJ

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv