Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 66 12 12 77

Tryg narkose

​I mange tilfælde er det nødvendigt at kæledyret skal i narkose for at enten undersøges, behandles eller opereres. Lokalbedøvelse er sjældent nogen succes på dyr, da de ikke kan overtales til at sidde stille.

På Kalundborg Dyrehospital indledes enhver bedøvelse, med et kort, men grundigt sundhedstjek af dyret. Dette gøres for at vi, i kombination med de mest moderne og sikre anæstesiprocedurer, kan tilbyde vore patienter, den sikrest tænkelige bedøvelse.

Information om blodprøve før fuld narkose

Dyrlægen udfører altid en klinisk undersøgelse af dit kæledyr forud for narkosen. For at få supplerende information om dyrets sundhedstilstand anbefaler vi, at der desuden udtages en blodprøve. Blodprøven bruges til at vurdere, om der skal tages særlige forholdsregler for at mindske risikoen for komplikationer ved narkosen og behandlingen. Nogle gange kan en blodprøve vise tegn på sygdom, som endnu ikke er kommet til udtryk fysisk hos dyret – altså et tilsyneladende rask dyr. Det er derfor vigtigt, at der bliver taget højde for eksempelvis nedsat nyrefunktion, da et narkoseforløb kan betyde, at dyrets nyrefunktion forværres yderligere.

De tests vi anbefaler, er de samme som din egen læge ville udføre på dig, hvis du skulle gennemgå bedøvelse.

Husk at en blodprofil ikke fuldstændigt udelukker komplikationer, men risikoen for tilstødende problemer reduceres.

HUSK AT HVIS DU HAR ANIPLAN, SÅ ER DEN ÅRLIGE BLODPRØVE INKLUDERET I DIT ABONNEMENT 😉

Blodprøven udtages og analyseres om morgenen, inden narkosen finder sted. Vi har analyseapparaterne på klinikken, så vi får svaret på blodprofilen hurtigt.

Resultaterne fra blodprofilen vil desuden være til gavn som fremtidige referenceværdier, hvis dit kæledyr på et andet tidspunkt skulle få brug for behandling her på klinikken. Denne ekstra information i journalen giver os bedre mulighed for at vejlede dig også på længere sigt.

Blodprofil til unge, tilsyneladende raske dyr, under ca. 8 år: (kr. 630,-)

Blodtælling: Her vurderes blodprocenten, blodets evne til at koagulere og tegn på infektion

 • ALB (Protein)
 • ALKP (Galdegangsenzym)
 • ALT (Leverenzym)
 • BUN (Nyrer)
 • CREA (Nyrer)
 • Glukose (Blodsukker)
 • Totalprotein (Kroppens hydreringsgrad, evt. proteinmangel)

Blodprofil til ældre dyr, over ca. 8 år, eller risikopatienter: (kr. 825,-)

 • Alle analyser fra ovenstående profil samt:
 • Amylase (Fordøjelsesenzym, bugspytkirtlen)
 • Calcium (Muskulatur, visse typer af cancer)
 • Cholesterol (Stofskifte, lever)
 • GGT (Galdegangsenzym)
 • LIPA (Fordøjelsesenzym, bugspytkirtlen)
 • PHOS (Nyrer)
 • TBIL (Lever/galdegange)

Overvågning under narkose:

Kalundborg Dyrehospital benytter avanceret overvågningsudstyr til alle bedøvede dyr. Akkurat som hos mennesker, så er der en meget lille risiko ved at være i narkose. Særligt visse sygdomme og kredsløbsforstyrrelser kan øge risici, ligesom der er visse racer, der har et særligt behov for overvågning under narkose. Også hundens og kattens alder og race skal med i overvejelserne (især hunde med meget kort snudeparti osv.). Husk at vi altid anbefaler en kontrol-blodprøve inden narkose. Under narkosen er dit kæledyr altid overvåget af uddannet personale og af elektronisk overvågning.

 

Overvågning består af respirations- og kredsløbsmonitorering, blodtryksmåling, intravenøs blodtryksstabilisering/væsketerapi og ilttilførsel.

 

Husk at dit kæledyr skal være fastet, typisk fra kl. ca. 21 aftenen inden, men gerne adgang til vand indtil midnat.

 Kalundborg Dyrehospital
Elmegade 29
4400 Kalundborg

Tlf: 59 55 23 23
Email: kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Åbningstider

Mandag 08.30 – 17.00
Tirsdag  08.30 – 17.00
Onsdag  08.30 – 17.00
Torsdag 08.30 – 17.00
Fredag   08.30 – 17.00

Følg os
FIND VEJ

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv