Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 66 12 12 77

TANDBEHANDLINGER
 

Vi anbefaler en sundhedsordning til dit dyr
 

Få et gratis tandeftersyn
 

Det er vigtig at vigtigt at holde dit dyrs tænder sunde os raske. Derfor har vi gratis tandeftersyn

Vi har altid gratis tandeftersyn for klinikkens egne klienter/patienter.

Ved tandeftersyn vurderes kattens/hundens mundhule med henblik på manglende/overtallige tænder, tilbageholdte mælketænder, tandstilling, tandsten, plak samt tandkød. Et (tandeftersyn, “tandtjek”) er en konsultation, hvor vores dyrlæger eller veterinærsygeplejersker undersøger din hunds eller kats tænder og mundhule. Dette gøres for at opdage sygdomme, som eksempelvis Paradentose; FORL (Felin Odontoclastic Resorptive Lesions) som er kattenes form for huller i tænderne hvor tanden langsomt nedbrydes indefra; og frakturerede tænder.

Desuden undersøger vi, om der er normalt bid, tegn på knuder, og om slimhinden og tungen ser normale ud.

Undersøgelsen foregår UDEN bedøvelse. Hvis der findes forandringer, der kræver yderligere undersøgelse og behandling, foregår dette under bedøvelse på hospitalet.

Resultatet af undersøgelsen bliver skrevet i dit kæledyrs journal.

Vi giver også rådgivning og inspiration til tandbørstning – selvfølgelig kun hvis du ønsker det.

Patienter, der skal indlægges til tandbehandling, vurderes alle inden anæstesien. Der lyttes på hjerte og lunger, slimhinder vurderes og patientens generelle helbredstilstand bedømmes.
Ved ældre og svækkede patienter bør udføres supplerende præanæstetisk (før narkose) blodprofil bestående af f.eks. blodprocent, blodsukker, nyreenzymer, leverenzymer og proteinstoffer for at give et billede af dyrets sundhed. Også tilsyneladende raske dyr kan skjule unormale blodværdier, der kan have betydning ved anæstesien. (link til narkose)

Tandrens

Vi anvender mekanisk ultralyd til tandrensning. Eftersyn og oprensning af tandkødslommer sker med sonde og håndinstrumenter.
Efterfølgende poleres alle tænder så de er glatte og mindre modtagelige for tilhæftning af plak og tandsten.

Behandlinger

Da mange tandsygdomme viser sig under tandkødsranden anvender vi moderne digitalt dental røntgenbilleder til at vurdere tandens sundhed.

Alle behandlinger og operationer foregår i fuld bedøvelse på et opvarmet operationsleje. Patienterne er intuberede, tilføres ilt samt får drop under behandlingen. Bedøvelsen overvåges med blodtryksmåling samt ilt og kuldioxidmængde og vejrtrækningen måles.


Patienterne gives smertestillende behandling, hver gang det er nødvendigt, både før, under og efter operation.
Vi anvender smertebehandling i form af injektioner og tabletter/mikstur, men også lokalbedøvelse mens vi opererer. Alt sammen for at forløbet bliver så skånsomt for patienten som muligt.

Vi sender en reminder 6 mdr. efter tandbehandling for opfølgende eftersyn, dette er gratis.

Forebyggende hjemmetandpleje

Forebyggende hjemmetandpleje er en rigtig god ide, da undersøgelser viser at ca. 80% af alle hunde og katte over 8 år har en behandligskrævende tilstand i mundhulen.


Tandbørstning af alle tænderne 1 gang dagligt kan være med til at forebygge sygdomme som tandkødsbetændelse, caries, og parodontose.

Lær gerne dit kæledyr at få børstet sine tænder mens den er hvalp/killing, så det bliver en del af den daglige rutine fra start af.


Aftal en tid til at komme forbi med dit kæledyr og få en snak og et overslag på evt. behandling

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5 baseret på 60+ anmeldelser

5,0 stjerner

Anette Larsen

Giver 5 ⭐️
Tak for besøget i dag, super dejligt at hundene os kunne blive vaccineret nu Tove var her alligevel. Dejligt du gav dig tid til at besvare vores datters spørgsmål og at hun os fik lov at mærke og føle.
God weekend.

5,0 stjerner

Tanja Lilly Holst

Jeg har brugt Kalundborg dyrehospital i 15 år. Både til hund , hest og kat. Jeg har altid fået god behandling , både ved akutte tilfælde. Aflivning af hund osv.
Jeg har kun ros til Sonny, som altid er venlig og rar overfor mine dyr.
Der har aldrig været noget at sætte en finger på ham andet end ros! 💪👍😊

5,0 stjerner

Anne Varnaa Ritzau

Jeg har været kunde gennem rigtig mange år, og mine katte og min pony har altid fået god og professionel behandling. Alle på klinikken er altid søde og opmærksomme. En særlig tak til Tove og Sonny som var helt utrolige i forbindelse med at vi måtte tage afsked med vores kat Asterix denne sommer. Tove kom hjem til os på sin fridag, hun havde god tid og rummede så fint en svær situation og at vi var kede af det.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 59552323 eller send en mail på kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kalundborg Dyrehospital
Elmegade 29
4400 Kalundborg


Tlf: 59 55 23 23
kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Følg os
FIND VEJ
×
Menu
Ring op
Skriv