Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 66 12 12 77

Tandbehandlinger

Vi har altid gratis tandeftersyn for klinikkens egne klienter/patienter.

Ved tandeftersyn vurderes kattens/hundens mundhule med henblik på manglende/overtallige tænder, tilbageholdte mælketænder, tandstilling, tandsten, plak samt tandkød. Et (tandeftersyn, "tandtjek") er en konsultation, hvor vores dyrlæger eller veterinærsygeplejersker undersøger din hunds eller kats tænder og mundhule. Dette gøres for at opdage sygdomme, som eksempelvis Paradentose; FORL (Felin Odontoclastic Resorptive Lesions) som er kattenes form for huller i tænderne hvor tanden langsomt nedbrydes indefra; og frakturerede tænder.

Desuden undersøger vi, om der er normalt bid, tegn på knuder, og om slimhinden og tungen ser normale ud.

Undersøgelsen foregår UDEN bedøvelse. Hvis der findes forandringer, der kræver yderligere undersøgelse og behandling, foregår dette under bedøvelse på hospitalet.

Resultatet af undersøgelsen bliver skrevet i dit kæledyrs journal.

Vi giver også rådgivning og inspiration til tandbørstning - selvfølgelig kun hvis du ønsker det.

Patienter, der skal indlægges til tandbehandling, vurderes alle inden anæstesien. Der lyttes på hjerte og lunger, slimhinder vurderes og patientens generelle helbredstilstand bedømmes.
Ved ældre og svækkede patienter bør udføres supplerende præanæstetisk (før narkose) blodprofil bestående af f.eks. blodprocent, blodsukker, nyreenzymer, leverenzymer og proteinstoffer for at give et billede af dyrets sundhed. Også tilsyneladende raske dyr kan skjule unormale blodværdier, der kan have betydning ved anæstesien. (link til narkose)

Tandrens:

Vi anvender mekanisk ultralyd til tandrensning. Eftersyn og oprensning af tandkødslommer sker med sonde og håndinstrumenter.
Efterfølgende poleres alle tænder så de er glatte og mindre modtagelige for tilhæftning af plak og tandsten.

Behandlinger:

Da mange tandsygdomme viser sig under tandkødsranden anvender vi moderne digitalt dental røntgenbilleder til at vurdere tandens sundhed.

Alle behandlinger og operationer foregår i fuld bedøvelse på et opvarmet operationsleje. Patienterne er intuberede, tilføres ilt samt får drop under behandlingen. Bedøvelsen overvåges med blodtryksmåling samt ilt og kuldioxidmængde og vejrtrækningen måles.


Patienterne gives smertestillende behandling, hver gang det er nødvendigt, både før, under og efter operation.
Vi anvender smertebehandling i form af injektioner og tabletter/mikstur, men også lokalbedøvelse mens vi opererer. Alt sammen for at forløbet bliver så skånsomt for patienten som muligt.

Vi sender en reminder 6 mdr. efter tandbehandling for opfølgende eftersyn, dette er gratis.

Forebyggende hjemmetandpleje:

Forebyggende hjemmetandpleje er en rigtig god ide, da undersøgelser viser at ca. 80% af alle hunde og katte over 8 år har en behandligskrævende tilstand i mundhulen.


Tandbørstning af alle tænderne 1 gang dagligt kan være med til at forebygge sygdomme som tandkødsbetændelse, caries, og parodontose.

Lær gerne dit kæledyr at få børstet sine tænder mens den er hvalp/killing, så det bliver en del af den daglige rutine fra start af.


Aftal en tid til at komme forbi med dit kæledyr og få en snak og et overslag på evt. behandling.

Kalundborg Dyrehospital
Elmegade 29
4400 Kalundborg

Tlf: 59 55 23 23
Email: kontakt@kalundborgdyrehospital.dk

Åbningstider

Mandag 08.30 - 17.00
Tirsdag  08.30 - 17.00
Onsdag  08.30 - 17.00
Torsdag 08.30 - 17.00
Fredag   08.30 - 17.00

Følg os
FIND VEJ

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv