Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 7022 4442

Aflivning af dyr

Når vi anskaffer os et kæledyr ved vi godt, at vi har dem på lånt tid. De lever ikke så længe som os, så en dag kommer tiden, hvor vi skal tage den svære beslutning om at slutte vore kære dyrs liv.

Denne beslutning er svær at træffe. Oftest drejer det sig om et dyr, der er gammelt og sygt, og ikke længere har en acceptabel livskvalitet.

Men det kan også dreje sig om et dyr, der har adfærdsmæssige problemer, som oftest er forsøgt behandlet uden held.

Der kan også være familiemæssige eller boligmæssige problemer der gør, at den rigtige beslutning vil være at få aflivet dyret – her bør man dog altid overveje at finde et nyt hjem til dyret – dette er dog desværre ikke altid muligt.

Hvis man er i tvivl om hvorvidt den rigtige beslutning er at tage afsked med et kæledyr, kan man altid aftale en konsultation hos os i Dyrlæge Center Vest, hvor vi drøfter hvad den rigtige beslutning vil være.

Hvordan foregår en aflivning?

Aflivningen kan foretages hos os i klinikken – men vi foretager også hjemmeaflivninger – dog mod en ekstra betaling.

En hjemmeaflivning kan være et godt valg, specielt hvis de er tale om dyr, der er meget bange for at komme hen i klinikken. Ved en hjemmeaflivning kan hunden/katten ligge i sin egen kurv og falde stille og roligt i søvn uden nogenform for stress.

Når et dyr skal aflives, bliver det først bedøvet med en indsprøjtning i nakken eller i låret. Indsprøjtningen svier ikke, og oftest reagerer dyret slet ikke på indsprøjtningen. Derefter vil dyret falde stille og roligt i søvn i løbet af ca. 5 minutter, og derefter injiceres en overdosis af et bedøvelsesmiddel ind i en blodåre. Dette stopper hjertet med det samme. Efter at hjertet er holdt op med at slå, kan det forekomme, at dyret tager nogle dybe indåndinger. Dette er helt normale reflekser efter at hjertet er holdt op med at slå.

Ved helt små dyr, små hunde og katte kan det være nødvendigt at foretage injektionen i hjertet i stedet for i en blodåre. Dette er helt smertefrit for dyret, idet der inden injektionen er foretaget en fuld bedøvelse af dyret.

Hvad sker der med mit dyr efter det er dødt?

Vi samarbejder med ADA’s kæledyrskrematorium, som foretager kremering af alle kæledyr, der aflives hos os, hvis ejeren ønsker det. Der kan foretages kremering og tilbagelevering af kæledyrets aske i en urne mod merbetaling. Der kan også laves et lille smykke af asken, hvis man ønsker et sådant lille minde. Se mere om kremering, urner mv. her

Må jeg begrave min hund selv?

ja, det må man gerne, hvis der blot tages hensyn til afstand til brønde og vandforsyninger. Dyret skal graves tilstrækkelig langt ned til, at andre dyr ikke vil forsøge at grave ned til det.

Eventuelt kan graven dækkes med fliser, sten eller net for at undgå opgravning, men fordet meste er det ikke nødvendigt, hvis der graves dybt nok.

×
Menu
Ring op
Mail