Tilbage til vetgruppen.dk
+45 7022 4442

Fysioterapi og massage for hund og kat

Ligesom os mennesker har hunde og katte nogen gange brug for lidt hjælp til genoptræning efter f.eks operationer eller skader eller bare fordi de bliver ældre og får gigtlidelser.

Når dyr har ondt, aflaster de de udsatte områder. Dette kan medføre muskelatrofi (musklerne svinder ind) og skæve bevægelser pga inaktiviteten. Når dette sker, kommer det til en overbelastning af modsatte side og ryg. Dette kan føre til spændinger og ømhed.
Med fysioterapi kan man hjælpe dyrene med at komme af med nogen af smerterne og dermed give den en bedre tilværelse. Man behandler dyrene med specielle træningsmetoder og -redskaber som styrketræning og stabilitetstræning. De kan herved lære at bruge f.eks det opererede ben rigtigt igen, og ved hjælp af massage af den modsatte side løsne spændinger i muskulaturen.

For at få det bedste resultat ud af fysioterapien, bliver der sammen med ejeren gennemgået forskellige træningsmetoder, som de udover behandlingen selv kan lave med deres dyr derhjemme, eller når de er ude at gå.

Dyrene kan få glæde af fysioterapi f.eks ved følgende lidelser:

  • Efter operationer
  • Gangforstyrrelser
  • Ryglidelser (discus prolaps)
  • Hofteledsdysplasie
  • Akutte skader på muskler og led
  • Gigtlidelser ved gamle hunde
  • M.m.

Osteopati til dyr

Osteopati er en blid behandling af fejlfunktioner af bevægeapparat og organer. Man anvender forskellige teknikker for at hjælpe kroppen med at komme i balance igen.

Osteopati er en medicinsk videnskab, der tager udgangspunkt i manuelle teknikker til at diagnosticere og behandle dit dyr på en effektiv og blid måde. Osteopati er en mildere form for kiropraktik, hvor det er dyrets egen bevægelse, der bruges til at rette op på de hvirvler og led, som har brug for behandling.

Osteopaten skaber ligevægt i kroppen, og balancen mellem knogler, muskler og nervesystemet stimuleres. En osteopat behandler kun med hænderne igennem manipulation, tryk og stræk. Der bliver ikke brugt medicin eller andre kirurgiske instrumenter.

Udover fysioterapi og massage tilbyder dyrlæge Hilde-Kristin Reed også laserterapi

Dyrlæge Center Vest, Ringkøbing

Herningvej 74 A
6950 Ringkøbing

Tlf.: 70 22 44 42
kontakt.dcvest@vetgruppen.dk
Fax: 69 66 30 54

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2020 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Mail