Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 7022 4442

Har mit kæledyr behov for en tandrensning?

 

Dyr har ligesom mennesker behov for regelmæssigt eftersyn af deres tænder. Et hundeår svarer til 7 år. Forestil dig engang hvordan dine tænder ville se ud, hvis ikke de blev børstet i 7 år!

I forbindelse med det årlige sundhedseftersyn, ser vi hyppigt tilfælde af tandsten, tandkødsbetændelse og paradentose. Faktisk har op imod 80% af alle hunde problemer med tænderne.

Du kan selv checke tænderne regelmæssigt
De små hunderacer rammes hyppigere end de store, så ejer du en hund under 10 kg, skal du være ekstra opmærksom på tænderne. Du kan selv checke tænderne ved regelmæssigt at løfte overlæben og vurdere tandkødsrandens farve og lugt. Er der brun-gule belægninger på tænderne, så trænger dyret til en tandrens.

Er du i tvivl, så kom forbi klinikken. Vi tilbyder altid at lave et hurtigt tandeftersyn uden beregning. Ubehandlede tandproblemer fører til smerte, dårlig ånde og tab af tænder. Bakterierne, som forårsager tandkødsbetændelsen, føres med blodet og øger risikoen for betændelse i nyrer og hjerteklapper. Det er derfor ikke for syns skyld, at dit kæledyrs tænder skal holdes rene og pæne.

Hvordan foregår en tandrensning?
Du afleverer dit dyr om morgenen. Dyret skal være fastet for at undgå, at det kaster op under bedøvelsen. Dyret vejes, og inden det indlægges, vurderer dyrlægen tændernes tilstand og fremlægger behandlingsforslag for dig. Al tandbehandling kræver fuld narkose, så dyret bedøves, og der føres en slange (tubus) ned i luftrøret, som kan forsyne dyret med ilt og bedøvelsesgas. Tubus er ikke bare vigtig for at patienten får ilt, men sørger også for at der ikke kommer tandsten og andet snavs i den gale hals under operationen. Under bedøvelsen ligger dyrene på en varmepude, så de ikke bliver kolde, og puls, blodtryk og iltkoncentration i blodet monitoreres under hele bedøvelsen.

Først fjernes al tandsten med ultralydsrenser og tandkødslommerne måles. Dybe tandkødslommer er et tegn på paradentose, og der tages derfor et røntgenbillede for at vurdere skadens omfang. Hvis tanden er meget dårlig, kan det være nødvendigt at trække den ud. Når hver enkelt tand er kontrolleret, renset og behandlet, sluttes af med at polere alle tænderne.

Efter tandrensningen aftales det næste tandeftersyn, og du får information om efterbehandling, tandbørstning og produkter, der kan hjælpe med den daglige tandpleje.

Klik her og se en video om hvordan du kan børste tænder på din hund og undgå, at din hund får parodontose.

×
Menu
Ring op
Mail