Har du fundet et sygt eller tilskadekommet vildt dyr, så kontakt Dyrenes Vagtcentral på telefon: 1812
Dyrenes Vagtcentral er Dyrenes Beskyttelses døgnåbne vagtcentral, hvortil man, på nummeret 1812, kan ringe 24 timer i døgnet, hvis man skal have hjælp til et dyr i nød.
Dyrenes Vagtcentral gør det nemt og hurtigt at få hjælp til dyr i nød. Er et dyr i nød, skal man kun ringe ét sted hen, nemlig til Dyrenes Vagtcentral, og behøver derfor ikke bruge tid på at undersøge om det er det ene, andet eller tredje sted, man skal ringe hen.
Man kan bl.a. ringe 1812 i følgende situationer:
Falck har en aftale med foreningen til Dyrenes beskyttelse i Danmark om at køre mindre dyr til dyrlæge, hvis de er syge. Det koster dig ikke noget. Du kan også kontakte dyrlægen direkte, hvis du selv kan bringe dyret til dyrlæge.
Dyrenes beskyttelse – Skov- og naturstyrelsen, vedr. tilskadekommet vildt
Hvis du har påkørt en kat eller fundet en syg eller herreløs kat, så se først efter, om katten har et nummer tatoveret i øret, eller om den har et halsbånd på med et navn eller telefonnummer.
Har den en øretatovering, så kontakt kattens værn eller dyrlægen for at finde ejeren.
Nogle katte er registreret hos kattens værn (Det danske katteregister)- andre hos Inges kattehjem (Dansk katteregister). Check begge steder.
Det danske katteregister: tlf. 38 88 04 47 eller 70 27 04 47
Nyt (2009): Det danske katteregister er nu med i det europæiske katteregister, så din kat kan blive fundet, også i udlandet.
Brug evt. linkene nedenfor for at få flere oplysninger.
Hvis en tilløbende tilsyneladende herreløs kat ser sund og rask ud, så begynd ikke at fodre den, selv om den ser sulten ud. Mange ungkatte går omkring og ser sultne ud, selv om de kommer lige fra middagsmaden derhjemme. Hvis du fodrer en sådan kat, vil den blive ved med at komme tilbage efter mere foder. Hvis du lader være, vil den gå hjem igen.
Det danske katteregister (Kattens værn) – Kattens værn
Dansk katteregister (Inges kattehjem) Inges kattehjem
Hvis du har fundet en herreløs hund, så se først efter, om den har et hundetegn med navn og telefonnummer på. Forsøg at kontakte ejeren.
Alle hunde, født efter 1. januar 1993 skal være registreret i dansk Hunderegister, enten med øretatovering eller chipmærkning. Øretatovering kan du i mange tilfælde selv aflæse – chipmærkning kræver at en dyrlæge eller politiet eller Falck aflæser nummeret med sin scanner.
Oplysning om ejeren kan fås ved opringning til:
Dansk Hunderegister, telefon 70 27 74 77, kl. 10 – 14
eller ved at ringe til en dyrlæge, som kan gå ind på Dansk Hunderegisters hjemmeside og finde oplysningerne.
Lykkes dette ikke, så kan du ringe til:
Dyrenes Vagtcentral på telefon: 1812
Fælleseuropæisk hunderegister – Dansk hunderegister
Endnu større sikkerhed for de registrerede katte
Skulle familiens kat blive væk på ferierejsen i Europa, og er katten allerede registreret i Det Danske Katteregister, har den nu en meget større chance for genforening med sine ejere. Det Danske Katteregister www.katteregister.dk er nu blevet koblet op til www.europetnet.com, der har 21 tilsluttede lande, med 42 databaser og ca. 30 millioner tilmeldte familiedyr.
I korte træk betyder det, at det nu er muligt at søge katte på kryds og tværs af landegrænser. Dog er det en forudsætning at de er øre- eller chipmærkede og tilmeldt registret i deres eget hjemland.
Hvis man er på ferie i Europa og ens kat løber væk, så gælder det om at kontakte Det Danske Katteregister, hvor katten oprindelig blev tilmeldt, således at katten kan stå som efterlyst ud fra den adresse den er løbet væk fra i udlandet. Når en lokal dyrlæge får katten indleveret af finderen, så er det muligt for ham/hende enten at tyde kattens øremærke eller at holde en scanner hen over nakken på katten, hvorefter chipmærket vil fremkomme. Dyrlægen taster herefter øre- eller chipmærkekoden ind på www.europetnet.com og bliver derefter guided videre til det land, hvor øre- eller chipmærket måtte høre hjemme i. På den måde er man nu hurtigt i stand til at søge kattens ejer og fortælle, at katten nu er blevet fundet.
Når man her i Danmark finder en kat, hvor man umiddelbart ikke kan se, den har et øremærke, så er det på samme måde muligt at ringe til nærmeste dyrlæge og høre, om man må komme derhen for aflæsning af eventuelt chipmærke. Når dyrlægen får chipmærket frem på scanneren, er det muligt at taste nummeret på www.europetnet.com og på lige vilkår blive guidet til det land, hvor katten er tilmeldt.
Du er naturligvis altid velkommen til at sende Det Danske Katteregister en mail på info@katteregister.dk, såfremt du ønsker hjælp til søgningen.
Herningvej 74 A
6950 Ringkøbing
Tlf.: 70 22 44 42
kontakt.dcvest@vetgruppen.dk
Fax: 69 66 30 54
Mandag 08.00 – 16.00
Tirsdag 08.00 – 17.00
Onsdag 08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 16.00
VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest
© 2020 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik