Skip to main content
  • MEDICIN VED KRONISK SYGDOM

Medicin ved kronisk sygdom – lev længe – lev godt

Det er vores holdning, er at det er helt ok at have en kronisk sygdom, når man er et kæledyr. Det vigtigste er bare at kæledyret ikke føler ubehag, og det kan ejer og dyrlæge sørge for, hvis vi samarbejder.Vi lever i en tid og i et land, hvor kæledyr kan blive behandlet medicinsk for deres sygdomme. Vi er så heldige at medicinindustrien, over de sidste årtier, er begyndt at tage kæledyrs medicinske behov seriøst, og der findes derfor mange flere behandlingsmåder for kæledyr i dag, end der gjorde for bare 10 år siden. Ligeledes er kæledyrs medicin blevet langt mere målrettet og har færre bivirkninger, end for bare få år siden. De fleste typer medicin til kæledyr, er nu så tilpassede, at de f.eks. laves med kødsmag, så kæledyret glæder sig til at få sin daglige medicin.

Medicinske helbredelsesmuligheder kan således være en velsignelse for det dyr der har brug for medicinen, men det kan også være en tikkende bombe, hvis der ikke holdes styr med kæledyrets medicinforbrug – for desværre kan alle typer medicin have bivirkninger.

Dagligt medicinforbrug giver forøget slid på f.eks. lever og nyrer, da lever og nyrer er kroppens vigtigste rensningsanlæg. Visse typer medicin kan f.eks. nedsætte blodets evne til at størkne eller kan ændre på kroppens livsvigtige saltbalance. Forøget eller forkert medicinforbrug over en længere periode, kan f.eks. forhøje dyrets blodtryk, føre til blindhed og nedsætte dit dyrs levetid væsentligt – i værste fald kan dit dyr dø af forkert medicinering.

Ved at føre kontrol med dit dyrs medicinforbrug og de forandringer der sker i kroppen, har vi muligheden for at nedregulere dit dyrs medicinforbrug til et minimum. På den måde kan du bedst sikre, at dit dyr lever et langt liv, uden at blive påvirket af de bivirkninger, daglig medicinering kan medføre.

Hvad indeholder en kontrolundersøgelse?

En kontrolundersøgelse består af et opsummerende sundhedsundersøgelse, en rådgivende samtale omkring dyrets generelle velbefindende, ejerens håndtering af sygdommen, ejeren bekymringer i forbindelse med sygdommen, samt en blodprøve der screener de mest relevante organfunktioner, hos kæledyr der får daglig medicin. Blodprøven vil blive taget i starten af konsultationen, så den hurtigst muligt kan blive behandlet, analysere og vurdering.

På Frederiksberg Dyreklinik & Spa, vil vi gerne “afmedicinere” dit kæledyr, så vidt det er muligt. Ved jeres kontrol, kan vi få tid til at rådgive dig omkring de nyeste, dokumenterede “ikke-medicinske” produkter og behandlingsformer der findes.

Du skal afsætte ca. 30 minutter til konsultationen og det er vigtigt at du kontakter en klinikmedarbejder, der kan oplyse dig om hvornår dit dyr skal have sin medicin og hvor længe det skal være fastet i forhold til sin undersøgelse hos os.

Bemærk at meget syge dyr eller dyr, der netop er diagnosticeret med en kronisk sygdom, typisk vil blive indkaldt til kontrol 4-6 uger efter opstart af medicineringen.

Når dit kæledyrs blodprøver er tilfredsstillende og stabile i forhold til sygdommen, anbefales:

Medicin

Kontrolundersøgelser pr. år

Meloxicam – smertestillende medicin 2
Carprofen – smertestillende medicin 2
Firocoxib – smertestillende medicin 2
Mavacoxib – smertestillende medicin 2
Telmisartan – ved nyresygdom 2
Benazepril – ved hjerte- eller nyresygdom 2
Furosemid – ved hjertesygdom eller forhøjet blodtryk 2
Pimobendan – ved hjertesygdom 2
Phenobarbital – ved epilepsi 2
Imepitoin – ved epilepsi 2
Levetiracetam – ved epilepsi 2
Levothyroxin – ved for lavt stofskifte 2
Thiamazol – ved for højt stofskifte 2-4
Apoquel – ved allergi 2
Hydroxizin – ved kløe 2
Diphenhydramin – ved kløe 2
Prednisolon – binyrebarkhormon 2
Methylprednisolon – binyrebarkhormon 2
Phenylpropanolamin – ved inkontinens 2
Trilostan – ved Cushings sygdom 2-4
Fludrocortisonacetat – ved Addisons sygdom 2-4

Du kan læse mere om medicin til hunde og katte på VETiSearch.dk

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

×
Menu
Ring op
Bestil tid