Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

ER DIN KAT ØRETATTOVERET ELLER CHIPMÆRKET?
 

Har du fået din kat registreret, så den kan blive hjulpet i en livstruende situation?

Spørgsmålet mødes alt for ofte med et, “Nej, men vi skal se at få det gjort”. I mange tilfælde når katten at forsvinde, inden det sker. Og på egen boldgade uden identifikation er den faktisk at regne for herreløs! En uhyggelig tanke man er nødt til at have tænkt igennem på forhånd. Enhver, der finder katten, syg eller rask, død eller levende, kan kun forholde sig til, at den er herreløs, hvis den ikke er enten mikrochippet eller øremærket og registreret.

– Og en herreløs kat kan meget hurtigt være en død kat, siger næstformand i Det Danske Katteregister fagdyrlæge Lars Bloch. Bliver den bragt til dyrlægen med svære kvæstelser uden en ejer til at betale for behandlingen, så bliver den aflivet. Det er ganske urimeligt over for katten ikke at give den den livline, som registreringen er. Det hører med til helt almindelig omsorg og ansvarsbevidsthed over for dyret.

På Dansk Katteregisters hjemmeside kan du orientere dig om registrering, øremærkning og mikrochipning og om den meget omfattende hjælp, man får, både hvis ens kat skal efterlyses eller, hvis man har fundet en kat, som har behov for hjælp.

Det sker ikke for mig!

Ca. 500.000 katte i alle aldre er registrerede, og der registreres årligt ca. 30.000 katte, men det er for lidt, siger Lars Bloch. Dyrlægerne gør et stort arbejde for at overbevise katteejerne om, at de skal lade katten registrere. Det er noget nemmere med hunde, hvor registrering er lovpligtig, mens det stadig er frivilligt, om man vil lade katten registrere, så længe man ikke tager den med til udlandet. Prisen for livslang registrering af hund og kat er den samme, 125 kr.

Det Danske Katteregister har lavet en undersøgelse, hvor man har spurgt landets dyrlægeklinikker om katteejernes viden og vilje omkring registrering. Og katteejerne har ofte et for afslappet forhold til, om katten bliver væk, de tror, den nok skal klare sig. Men tallene viser, at der alene bliver trafikdræbt ca. 70.000 katte om året.

Ejere af indekatte tror ikke på, at deres kat smutter ud. Men erfaringen viser, at katte tager chancen, når den er der. Eller at de uheldigvis falder ned fra vinduer og altaner og bliver forskrækkede og løber væk.

Af de katteejere, der kommer i klinikkerne med deres katte, ved ca. 61 procent i forvejen besked om fordelene ved registrering og ulemperne ved at lade være. Alligevel er 34 procent af de katte, der kommer til dyrlæge, ikke registrerede. Det skyldes hverken uvilje mod øretatovering eller mikrochipning, men begrundes ofte som en unødvendig udgift. “Det sker ikke for mig”. Læs hvordan du gør i vores foldere.

×
Menu
Ring op
Mail