Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

TANDBEHANDLINGER

Vi tager hånd om dine dyr

TANDBEHANDLINGER

Vi tager mundhuleproblemer meget seriøst. 

Under de årlige sundhedsundersøgelser laver vi altid en grundig undersøgelse af patientens mundhule for at opdage tegn på sygdom så hurtigt som muligt. Vi råder over moderne udstyr til tandundersøgelser og behandling. Heriblandt kan nævnes digital tandrøntgen, som er et nødvendigt redskab for at undersøge mange lidelser i mundhulen.

En meget stor gruppe af vores kæledyr går rundt med dårlige tænder. Foruden at være smertevoldende vil dårlige tænder også nedsætte dyrets modstandskraft og øge risikoen for andre sygdomme. Bakterierne kan også spredes fra mundhulen til blodbanen, og være årsag til sygdom andre steder i kroppen, f.eks. lever, nyre og på hjerteklapperne. Kroniske infektioner i mundhulen, som tandkødsbetændelse er også en belastning for immunsystemet. Det er derfor vigtigt for at undgå følgesygdomme til dårlig mundhygiejne, at få fjernet tandsten og plak fra tænderne, ikke mindst det som sidder i tandkødslommerne, og ikke er synligt med det blotte øje.

Hos kat er tandresorptioner desværre en hyppig årsag, når vi ser katte med smerter i munden. Tandresorptioner er en langsom nedbrydning af tænderne. Det starter oftest i rødderne af tænderne men sygdommen bliver først synlig, når det har bredt sig op til tandkronen og man kan se rødme og irritation i tandkødet. Senere ses også nedbrydning af tandkronen, som bliver meget skrøbelig og frakturerer nemt. Det er nødvendigt at fjerne de angrebne tænder.

Tilbageholdte mælketænder er et almindeligt forekommende problem hos hunde og ses til tider også hos katte. Tilbageholdte mælketænder opstår når mælketanden bliver siddende efter frembrud af den blivende tand. Som en god tommelfingerregel bør mælketanden tabes eller sidde løs, når den blivende tand når samme længde som mælketanden. Hvis den blivende tand får en forkert tandstilling, skal mælketanden fjernes tidligere. Fjernes en tilbageholdt mælketand ikke kan denne forårsage, at den blivende tand ikke kan finde sin korrekte position, ligesom der ofte opstår tandsten og tandkødsbetændelse imellem de dobbelte hjørnetænder.

Både veterinærsygeplejersker og dyrlæger er efteruddannet i mundhule- og tandsygdomme.

For at forebygge tandproblemer anbefaler vi at man dagligt børster tænder på hunden og katten. Se i følgende video hvordan man gør. Sådan børster du tænder på din hund.

×
Menu
Ring op
Mail