Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

RØNTGEN

Vi tager hånd om dine dyr

RØNTGEN

Vi tilbyder alle former for traditionel røntgendiagnostik.

Røntgen bruges til undersøgelse og udredning af forskellige knogle- og ledproblemer. Både i forbindelse med akut opståede haltheder (som f.eks. frakturer og korsbåndsoverrivninger) men også mere længerevarende haltheder (som ved mistanke om slidgigt) er røntgenundersøgelser et vigtigt led i diagnosticeringen og handlingsplanen.

Til screeningsundersøgelser for arvelige ledsygdomme som hofteledsdysplasi (HD) og albueledsdysplasi (AD/AA) i forbindelse med avl. Vi er autoriserede til at lave disse røntgenundersøgelser til div. forskellige avlssammenslutninger, herunder DKK. Vi har ligeledes mulighed for at screene for HD med den amerikanske PennHip-undersøgelse, som bruges til at vurdere hofteleddene hos meget unge hunde.

Røntgenundersøgelser finder desuden stor anvendelighed ved undersøgelse og udredning af forskellige medicinske og organmæssige sygdomme i både bryst- og bughulen (herunder hjerte-, lunge-, og mave/tarmlidelser og sygdomme i urin- og kønsorganerne). I forbindelsen med drægtigheder kan røntgenundersøgelser i sidste del af drægtigheden også bruges til vurdering af den forventede kuldstørrelse.

Nogle typer af røntgenundersøgelser kan foretages på vågne dyr mens andre kræver at dyret er under fuld narkose.

×
Menu
Ring op
Mail